Published On: Ned, svi 5th, 2013

Vučić: Idem na Kosovo 12. svibnja, makar me gađali rajčicama, jajima ili kamenjem

Potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić najvio je danas da će 12.svibnja posjetiti Kosovo i razgovarati s tamošnjim Srbima o provođenju briselskog sporazuma, a da će 7. svibnja bit će održan i sastanak u Beogradu.
Vučić je rekao da mu je savjest mirna i da se ne plaši suda svog naroda, ma kakve planove imaju za njegov doček na Kosovu, pa makar ga gađali rajčicama, jajima ili kamenjem.
“Meni je savjest potpuno čista. Uradio sam najbolje što sam mogao i borio se za interese svog naroda … I neće me nitko uplašiti”, kazao je Vučić gostujući na televiziji “Pink”.
Vučić je rekao da shvaća stav kosovskih Srba, ali da “ne razumije njihov pokušaj da mijenjaju političku kartu Srbije i nerazumijevanje za najveći dio Srbije, za druge ljude”. Potpredsjednik Vlade istaknuo je da Vlada neće posegnuti za mehanizmima kojima bi bile ukinute institucije Srbije na Kosovu.
“To neće Srbija učiniti, neće ići protiv svog naroda, ili dijela naroda, da bi pokazala da je u pravu”, kazao je Vučić.
Vučić je poručio da će aktualna vlast biti promijenjena jedino na izborima.
“Evo im prilike za referendum, evo im prilike za izbore, dalje od toga neće moći, ali čini mi se da oni koji zastupaju te ideje ne bi dobili više od 10 posto”, kazao je Vučić.
Vučić smatra da će primjena sporazuma iz Brisela biti teška i zbog toga što EU i Priština pokušavaju u provedbu plana ubace i nešto što ne postoji u sporazumu i nije u njegovom duhu.