Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Vruća i sušna jesen slijedi : Lijanović ne da ostavku, seljaci spremni za državni udar!

Must Read

“Ako bi moja ostavka riješila probleme poljoprivrednih proizvođača, ja bih to danas učinio. Nažalost, ona ne bi promijenila stanje”, rekao je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović.

S druge strane, gostujući s ministrom u Dnevniku 3 FTV-a, predsjednik Udruženja mljekara F BiH, Mehmed Nikšić, rekao je kako se prelila se čaša.

“Prvo smo imali elementarnu nepogodu u veljači za koju nismo ostvarili prava. Imali smo grad, imamo sad sušu, prošlo je osam mjeseci a nismo dobili dinara. Smatramo da se netko rasipa proračunskim novcem, dok mi moramo klati matična stada kako bismo vratili dugove i preživjeli”, rekao je Nikšić.

Lijanović je rekao da je to istina i da će tražiti hitnu isplatu poticaja.

“Nije dopustivo da federalne institucije imaju oročenih preko milijardu maraka u bankama, a da poljoprivrednici ne mogu da dobiju 500 ili hiljadu maraka da naliju u svoje traktore ili nabave sijeno”, rekao je Lijanović i dodao kako će isplatiti poticaje ovoga mjeseca, kako bi mogli nastaviti proizvodnju.

“Mi smo danas poslali posljednju poruku. Nema čekanja. Novca ima, ako nema neka ministri i vlast ne isplate sebi plaće nego neka dadnu nama da prehranimo stada”, rekao je Nikšić i dodao da se nije održala niti jedna izvanredna sjednica zbog vremenskih nepogoda, prenosi Bitno.ba.

“Ministar mora preuzeti odgovornost. On je izabran da brani naša prava. Krajnje je vrijeme da netko snosi odgovornost za svoj nerad. Kad ne budu ministri dobili plaće, onda ćemo shvatiti da nema novca. Novca ima dovoljno samo se s njim ne upravlja kako treba”, rekao je Nikšić.

Rekao je kako slijedi seljačka buna ukoliko se ne udovolji zahtjevima seljaka.

“Mi smo sigurni da možemo napraviti prevrat u ovoj državi. Doveli su nas na koljena. Neće biti samo ministar Lijanović na udaru, bit će kompletna zakonodavna i izvršna vlast. Ako hoće seljačku bunu imat će je. Krajnje je vrijeme”, rekao je Nikšić i podsjetio da su ministri, dok gori pola države i dok hara suša, na moru i da ih ”savršeno ne zanima” i da nema izvanrednih sjednica.

“Mi upravljamo s teritorijem, imamo narod, preuzet ćemo granice i mi ćemo vladati. Oni su pokazali da ne znaju”, rekao je Nikšić.

Lijanović je pak rekao kako su prirodne nesreće ”anulirale” poticaje koje je on podijelio, ali da će povećati iduće poticaje.

Podsjećamo, u ponedjeljak su održani prosvjedi poljoprivrednika diljem zemlje, blokirane su granice kao znak upozorenja poljoprivrednika. Novi prosvjedi se pripremaju ako se ne udovolji poljoprivrednicima čije je poticaje umanjio za 10 milijuna KM i novi dogovor s MMF-om.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zamislimo da je ovako bilo s Miloševićem i Đukanovićem…

Zamislimo da je dakle, JNA bila daleko jača nego što je bila i da je preko noći okupirala Hrvatsku...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -