Published On: Thu, Aug 13th, 2015

Vrdoljakov film o Gotovini: Dunju Gotovinu bi mogla glumiti Zrinka Cvitešić

Redatelj Antun Vrdoljak dane godišnjeg odmora na Braču provodi radno pišući knjigu snimanja za film o generalu Anti Gotovini. Iako tajnovit, Vrdoljak daje naslutiti da bi uloga Dunje Zloić Gotovine, supruge generala kojega će utjeloviti holivudska zvijezda i njegov zet Goran Višnjić, mogla pripasti Zrinki Cvitešić
Redatelj koji uvijek zna za koga piše uloge nerado s imenima glumaca izlazi u javnost prije početka snimanja, pa tako ni na pitanje novinarke Jutarnjeg lista bi li Zrinka bila dobra Dunja nije dao konkretan odgovor ustvrdivši tek da je Zrinka Cvitešić glumica o kojoj se uvijek razmišlja.

‘Sad je u nježnom odnosu sa sinom moga prijatelja Cice Kranjčara i prije nego što sam ovamo krenuo, pio sam kavu sa Zrinkom’, govori Vrdoljak kojemu dani na zagrebačkoj Lašćini počinju jutarnjom kavom u društvu susjeda Cice Kranjčara i njihovih supruga.
Kako se na nekoj od kava zatekla i Zrinka u društvu partnera Nike, Vrdoljak nije propustio priliku doznati nešto o njezinim profesionalnim planovima, a koji bi se mogli doticati njegova filma.
‘Kad se vraćaš u Hrvatsku? Ostavi adresu!’ rekao je Zrinki Cvitešić, nagrađenoj na West Endu, tom prilikom Vrdoljak.