Subota, 22 lipnja, 2024

Vratio se Suzuki

Must Read

Draga rodice Origami, ja sam se jučer sretno vratio u Hercegovinu. Poslije godinu dana sve izgleda isto. Opet je Bajram i opet su izbori. Još uvijek postoje dva HDZ-a, ali je sada samo jedan HSP i to onaj s onom dvojicom u dodatku. Ono kao Dolce i Gabbana, samo što susjed Stipan kaže da mu baš i ne mirišu.

Jako sam se razveselio susretu sa Stipanom. Zagrlio me, plakao i jecao: žućo moj, žućo moj…Tata misli da su to traume iz rata, a mama kaže da je to zato što Stipan nema djece pa je mene zavolio. Kako god, ja uživam dok on priča, iako ga često ništa ne razumijem. Sinoć smo do kasno sjedili, a Stipan nam je htio sve za jednu večer objasniti. Kaže da je dobro što smo došli, ali mogli smo doći i idući tjedan da ne moramo slušati i gledati sva ova otvaranja i zatvaranja cesta i bolnica, zaobilaznica i vodovoda…

Meni je to baš cool. Izgleda da je ovaj put najpopularniji političar u Hercegovini neki modni dizajner Dragan, koji je upravo lansirao novu liniju s ćiriličnim potpisom. Ne znam zašto ćiriličnim, valjda zbog ruskog tržišta.

Susjed Stipan je ljut na vođu onog drugog HDZ-a s brojevima, koji je rekao da ima san kako će Mostarsko blato postati Beverly Hills. Kaže Stipan da i on sanja svakakve pizdarije, ali ih ne priča okolo. Di će Jare bit Beverly Hills, kaže Stipan, i nešto ružno opsuje.

Zanimljivo je i u susjednoj Hrvatskoj. Ona izgleda uskoro ulazi u Europsku uniju, samo mora uhapsiti dio svoga stanovništva. Ranije im je uvjet bio da uhapse generala Gotovinu kako bi spriječili mitologiju. Njega su tražili po hercegovačkim samostanima, a uhapsili su ga Španjolskoj. To mi baš i nije jasno? Zatim su zbog mita (ili možda mitologije?) uhapsili jednog doktora koji je pobjegao u susjednu Bosnu. Tada im je Europska unija rekla da moraju uhapsiti sto drugih za njega. Hrvatska policija je odmah počela hapsiti profesore po fakultetima. Znaš i sama da su to obično stariji ljudi i lako ih je nahvatati.

Susjedna Bosna je postala posebno interesantna. Tamo je otišao onaj Ćiro, što su mu u Zagrebu vikali da je peder. Za njim je u Sarajevo stigao veliki broj pedera, koji su izazvali pravu uzbunu kod nekih muslimanskih vjernika. U strahu da im okrenu leđa izbila je gadna tuča.

U Sarajevo je trebao doći i neki Iggi Pop, ali se nešto uplašio. Kaže Stipan da Pop još nekako i može u Sarajevo, ali neka proba doći u Tepčiće, pa će vidjeti svoga Boga. Otići će u zrak zajedno s kontejnerom. To mi nije jasno i ne znam o čemu se zapravo radi i kako u tim Tepčićima popovi u kontejnerima lete u nebo da vide Boga?

Draga rodice, tek sam stigao i ovo je bilo tek toliko da ti se javim. Čim se malo odmorim i informiram o prilikama ovdje pisat ću ti opširnije.

Pozdravljam te iz svete zemlje Hercegovine.

Tvoj Suzuki  l poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -