Srijeda, 24 travnja, 2024

Vlašić ostaje jedna od najjeftinijih skijaških destinacija u regiji

Must Read

TRAVNIK – U jednom od najvećih zimskih turističkih središta u BiH, Vlašiću, sve je spremno za novu zimsku turističku sezonu. Uređuju se staze, smještajni i ugostiteljski kapaciteti su prošireni…, pa svi s nestrpljenjem očekuju 15. prosinca kada će sezona i službeno započeti. Do tada u malom turističkom Babanovcu mole Boga da što prije padnu prve snježne pahulje.

Samo se još čeka snijeg

“U slučaju da padne snijeg, sezona bi počela i prije. No, ove godine na srednjoj stazi imat ćemo umjetno osvježavanje pa ćemo moći napraviti mnogo umjetnog snijega. Za to su nam potrebne niske temperature pa se nadamo da će se to što prije dogoditi. Ali ipak, mi bismo voljeli onaj pravi snijeg”, kazao je Adnan Kalušić iz tvrtke “Vlašić Ski”.
Prema njegovim riječima, ove godine sezona na Vlašiću mogla bi trajati i duže od 15. veljače 2014. godine, pa bi tako mogli zabilježiti i rekordan broj gostiju.
Kako doznajemo, Vlašić će nastaviti trend jedne od najjeftinijih skijaških destinacija u regiji, a Kalušić je kazao kako će cijene karata za skijanje najvjerojatnije ostati na razini prošle sezone. “Dnevna karta trebala bi koštati 27 KM (13,8 eura), poludnevna 18 KM (9 eura), a noćno skijanje 16 KM (8,18 eura). Dnevna karta vrijedit će od 9 do 16 sati, a poludnevna od 12.30 do 16. Noćno skijanje bit će srijedom, petkom i subotom od 18.30 do 21.30 sati”, kazao je Kalušić.
Na Vlašiću će biti spremno oko 10.000 ležajeva za predstojeću skijašku sezonu, što ovu planinu svrstava u vrh zimske turističke ponude u BiH.
Hoteli “Pahuljica”, “Blanca”, “Vlašić”, “Sunce”, apartmansko naselje “Eko Fis”, te brojne privatne vikendice, već su dobrim dijelom rezervirani za Božić i Novu godinu.
Prema predviđanjima hotelijera i ugostitelja na Vlašiću, najviše gostiju bit će iz BiH i Hrvatske. No, gosti se očekuju i iz drugih dijelova Europe i svijeta.

Doček Nove

“Smatramo da su cijene povoljne i nadamo se odličnoj sezoni. Ono što treba istaknuti jest i da se sprema bogati trodnevni program za Novu godinu, uz spektakularan doček 2014.
Mi, u hotelu ‘Pahuljica’ već imamo brojne rezervacije za Novu godinu, ali i svakodnevne pozive, tako da svi oni koji žele biti naši i gosti Vlašića u tom razdoblju, u idućim danima trebali bi izvršiti rezervacije kako ne bi ostali bez mjesta”, ističe Amina Pandža, glasnogovornica hotela “Pahuljica” na Vlašiću.
Kada je riječ o privatnom smještaju, vikendice će se najčešće po danu iznajmljivati od 50 do 100 eura, ovisno o veličini objekata, ali i razdoblja u sezoni.
Cijene polupansiona u hotelima na Vlašiću u razdoblju od 22. prosinca pa do ožujka 2014. kretat će se oko 66 KM (33,7 eura), dok će se za najskuplje apartmane morati izdvojiti više od 200 KM (102 eura).

Piše: M. Tučić

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x