Published On: Pet, velj 7th, 2014

Vlada ZDK podnijela kolektivnu ostavku

Vlada Zeničko-dobojskog kantona će na prvoj sjednici kantonalne Skupštine podnijeti kolektivnu ostavku, nakon svih ovih događanja. To smo saopćili i grupi koja je protestvovala i uradila šta je uradila danas, rekao je za Fenu premijer Kantona Munib Husejnagić.

„Iako cijenimo da uopšte nismo krivi za ovu situaciju, niti nadležni, neko je to kontinuirao u proteklih 30 godina napravio ljudima nesnošljivu situaciju. Mi je pokušavamo rješavati, međutim, to ljudi u masi ne razumiju i mi smo izrazili svoje mišljenje da Vlada daje ostavku“, istakao je Husejnagić.

Husejnagić: Ako je to rješenje, podnijet ću ostavku

Ispred zgrade Vlade Zeničko-dobojskog kantona okončani su pregovori premijera ZDK Muniba Husejnagića s demonstrantima.

“Razgovarao sam s njima u dva navrata. Predložili su da se sastanemo i sutra sa grupama, među kojima su demobilisani borci i nezaposleni, da pokušamo uraditi konkretne mjere i hitne intervencije kako bi se poboljšalo stanje”, kazao je Husejnagić u izjavi za Agenciju FENA.

Demonstranti su, kaže, tražili ostavke.

“Pismeno sam se izjasnio da ću na prvoj narednoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona podnijeti ostavku, kao i drugi ministri ako će to zaustaviti devastaciju zgrade Vlade ZDK i riješiti situaciju”, ističe Husejnagić.

Drugih zahtjeva demonstranata, naglašavam nije bilo, i dodaje da članovi neformalne grupe ističu pojedinačnu problematiku.

“Na taj način nisu iskristalizani zahtjevi prema Vladi ZDK”, kazao je Husejnagić.