Published On: Thu, Jul 9th, 2020

Vlada SAD donirala OSBiH specijalna vozila vrijedna više od dva milijuna dolara

U vojarni Rajlovac upriličena je ceremonija primopredaje visokomobilnih višenamjenskih motornih vozila (HMMWV) ‘Humvee’, koje Vlada Sjedinjenih Američkih Država donira Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Vrijednost donacije 14 vozila je više od 2 milijuna dolara.

Otvorena je i vojna ambulanta čiju je uspostavu pomogla Vlada Velike Britanije.

Tom prilikom veleposlanik Velike Britanije u BiH Mathew Field izrazio je sućut pripadnicima Oružanih snaga BiH zbog gubitka kolege koji je preminuo od koronavirusa.

‘Ovo su teška vremena za sve nas. Ovo je podrška nasim prijateljima, u vidu objekata i opreme. Otvaramo treću od četiri renovirane ambulante s našim partnerima iz Ministarstva odbrane, Ambasade SAD i naših kolega iz NATO-a’ – rekao je Field.

Zapovjednik NATO stožera u Sarajevu William J. Edwards pohvalio je predanost njihovih partnera SAD i Velike Britanije što su pomogli ovom donacijom.- SAD su bile i ostale jedan od glavnih partnera OSBiH. Kao zapovjednik ponosan sam što predstavljam Savez koji preko 70 godina osigurava stabilnost – rekao je Edwards.

Ministar obrane BiH Sifet Podžić rekao je ova donacija postaje znak bliskosti, suradnje i zajedničkog cilja.

‘Ova vozila su ikona američke vojske. Posade za ova vozila su prošle obuku. BiH može računati na svoje opremljene Oružane snage’ – rekao je Podžić./HMS/