Subota, 25 svibnja, 2024

Vlada HNŽ isplatit će po 1.080 maraka korisnicima Proračuna

Must Read

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usuglasila je u četvrtak Izmjene i dopune Proračuna HNŽ-a za 2022. godinu. U Izmjenama je, između ostalog, planirano i 6 milijuna maraka na ime dodatne potpore zaposlenicima uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena, a na ovaj način Vlada je osigurala potrebne preduvjete na temelju kojih je jednoglasno usvojila Odluku o isplati 1.080 marka na ime potpore korisnicima županijskog Proračuna.

Istaknuto je kako se ova odluka odnosi i na asistente u nastavi, vježbenike i savjetnike, dok su od iste izuzeti predsjednik Vlade, ministri i zastupnici u Skupštini HNŽ-a.

“U Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ-a također je planirano dodatnih 3 milijuna maraka na ime potpore domovima zdravlja u HNŽ-u. Budući da je Vlada dala suglasnost na Izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a za 2022. godinu u kojemu je osigurano dodatnih 13 milijuna maraka zdravstvenim ustanovama u Županiji, pozvala je osnivače i menadžment zdravstvenih ustanova da, također, dodatnim sredstvima još snažnije poduzmu sve mjere kako bi se poboljšao materijalni status djelatnika u zdravstvu”, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Nastavljajući započete aktivnosti u svezi s rješavanjem pravosnažnih sudskih rješenja, Vlada je usvojila Odluku o isplati 500.000 maraka na ime redovitih sudskih presuda, dodaju dalje.

Na prijedlog Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša Vlada je usvojila Odluku o usvajanju Programa utroška novčanih sredstava s pozicije ”Transfer drugim razinama vlasti” u iznosu od 100.000 maraka, kojima se podupiru manifestacije iz turizma.

Također, donesen je Zaključak kako će prioritet imati manifestacije koje potporu nisu dobile od drugih institucija. Vlada je usvojila i Odluku o usvajanju Programa utroška novčanih sredstava s kriterijima raspodjele ”Transfer neprofitnim organizacijama” u iznosu od 400.000 maraka.

Vlada je usvojila Izvješće o provedenim aktivnostima i postignutim ciljevima kroz Program raspodjele sredstava ‘Transfer za jačanje turističkih kapaciteta’, planiranih Proračunom HNŽ-a za 2021. godinu za čiju je provedbu Vlada izdvojila 1.400.000 maraka, Izvješće o provedenim aktivnostima i postignutim ciljevima kroz Program raspodjele sredstava ‘Transfer neprofitnim organizacijama’ planiranih Izmjenama i dopunama Proračuna za 2021. godinu za čiju je provedbu Vlada izdvojila 149.500 maraka i Izvješće o provedenim aktivnostima i postignutim ciljevima kroz Program utroška sredstava ‘Tekući transferi drugim razinama vlasti’ planiranih Proračunom za 2021. godinu za čiju je provedbu Vlada izdvojila 400.000 maraka, kaže se u priopćenju.

Uz navedeno, na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vlada je usvojila Odluku o usvajanju Programa o Izmjenama i dopunama Programa utroška novčanih sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ-a za 2022. godinu s pozicije ”Namjenska sredstva od naknada prikupljenih po osnovu prenamjene poljoprivrednog zemljišta” u ukupnom iznosu od 1.073.923,33 maraka.

Vlada je u četvrtak na sjednici, na prijedlog Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta, donijela Odluku o financiranju i sufinanciranju rekonstruiranja u osnovnim školama Marka Marulića u Prozor-Rami, te Trećoj i Šestoj osnovnoj školi u Mostaru, u iznosu od 130.000 maraka.

Također, Vlada je dala suglasnost i na prijem u pravosudna tijela u HNŽ-u, i to 20 namještenika i 8 državnih službenika u općinskim sudovima, potom Županijskom sudu u Mostaru i Županijskom tužiteljstvu./HMS/

- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -