Published On: Uto, pro 24th, 2013

Vlada FBiH nudi 14 milijuna KM

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu trebala bi se izjasniti o kupnji zgrade ” Hidrogradnjin ” direkcije u Sarajevu , saznaje ” Dnevni avaz ” .

Vršilac dužnosti direktora tvrtke Munir Obralija kazao je za ” Avaz ” da bi u sadašnjoj situaciji to bilo najbolje i najbrže rješenje da osiguraju 14 milijuna KM , koje moraju platiti Poreznoj upravi FBiH za PIO . Kako je ” Avaz ” već pisao , Direkcija je trenutno ” Hidrogradnjin ” značajan adut kojim bi mogla osigurati minimum novca da izbjegne stečaj .

Kako su svi računi blokirani , novcem od prodaje zgrade mogli bi isplatiti barem 14 milijuna KM , dio duga Poreznoj upravi , koji je već dostigao ukupno 41 milijun KM . Ako to ne učine do 31. prosinca , mogao bi biti aktiviran operativni račun u Poreznoj upravi za naplatu duga , a Uprava bi mogla pokrenuti i stečajni postupak u ” Hidrogradnji ” Predsjednik Sindikata ” Hidrogradnje ” Redžep Tufekčić kazao je da će radnicima iznijeti konkretan prijedlog kada se Vlada očituje o svemu , a ako će se tim novcem podmiriti obveze za mirovinsko osiguranje , vjeruje da će Sindikat prihvatiti prijedlog . On je naglasio da je 14 milijuna KM minimalna cijena ispod koje radnici neće pristati na prodaju zgrade .

avaz.ba