Published On: Pet, pro 7th, 2012

VIŠE SE I NE KRIJU: BHRT Bakarević suspendirao direktora Pejića jer se požalio na diskriminaciju Hrvata

Šest mjeseci nakon što je izabran za direktora BHT 1, Marija Pejića dočekala je odluka o suspenziji do pokretanja disciplinskog postupka, koju je potpisao generalni direktor BHRT-a Muhamed Bakarević.
Sukob između Bakarevića, nekadašnjeg direktora Avaza, čovjeka koji je potpisivao ugovore o poslovnim transkacijama sa Naserom Kelmendijem i Marija Pejića traje već izvjesno vrijeme, ali je kulminirao prije dva dana, kada je direktor BHT 1 poslao pismo svim članovima Upravnog i Poslovodnog odbora BHRT-a, žaleći se na diskriminaciju hrvatskog naroda u programu državnog javnog servisa.
Skandal na koji se direktor Pejić požalio dogodio se 29. studenoga kada je u prime time terminu, u 22,45 sati trebao biti emitiran snimak Svečane akademije u povodu 110. godišnjice Hrvatskog kulturnog društva Napredak, koja je održana osam dana ranije u Sarajevu.
No, tome se oštro usprotivio direktor marketinga Nermin Durmo, uz objašnjenje kako je u istom terminu (u kojem se, inače, emitira strani film) već zakupljeno cijelih dvije i po minute marketinškog prostora?!
Dovoljno da generalni direktor Bakarević presudi da se snimak Svečane akademije Napretka pomjeri u off time termin, u subotu (1. prosinca), u 13.45 sati, a državni javni servis, koji bi trebao biti u službi svih građana BiH, ostvari prihod od 150 KM?! (Dnevnik.ba/Slobodna Bosna)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare