Published On: Sub, pro 18th, 2021

VIJESTI IZ POSLOVNOG SVIJETA: Pfizerovo cjepivo ne razvija dovoljan imunitet kod djece, dodaje se treća doza

Proizvođač cjepiva Pfizer izjavio je u petak da ispitivanja njegovog cjepiva na djeci u dobi od 2 do 5 godina pokazuju da ono nije pružilo očekivani imunitet kod djece ove dobi, te da dodaje treću dozu.

Tvrtka je odlučila dodati treću dozu za svu djecu i bebe u dobi od 6 mjeseci do 5 godina nakon što su njeni neovisni vanjski savjetnici pogledali dosadašnje podatke. Pokazalo se da dvije doze cjepiva Pfizer/BioNtech za djecu nisu proizvele očekivani imunitet kod djece od 2 do 5 godina, iako su to činile za bebe do 2 godine. Stoga je tvrtka rekla da će “izmijeniti” ispitivanje dodavanjem treće doze.

“Tijekom kliničkih ispitivanja će sada biti uključena procjena efikasnosti treće doze od 3 mikrograma koja će se davati najmanje dva mjeseca nakon primanja druge doze kako bi se osigurala visoka razina zaštite u ovoj dobnoj skupini”, navodi kompanija u priopćenju.

Kompanija Pfizer je smanjila dozu koja se primjenjuje kod mlađe djece u usporedbi s onom koja se daje odraslima. Naime, za dobnu skupinu od 12 i više godina doza je 30 mikrograma, za djecu od 5 do 11 godina 10, a za najmlađu 3 mikrograma, prenosi N1.

Preliminarna ispitivanja su pokazala da bi ova smanjena doza trebala izazvati jak imunološki odgovor kod djece i smanjiti rizik od pojave nuspojava. No, najnoviji podaci pokazuju da ovaj režim cijepljenja sa smanjenom dozom nije proizveo očekivani imunološki odgovor kod djece od 2 do 5 godina.

“Ako se studija s tri doze pokaže uspješnom, planiramo u prvoj polovici 2022. dostaviti sve potrebne podatke regulatornim agencijama kako bismo dobili odobrenje za hitnu upotrebu (EUA) za djecu od 6 mjeseci do 5 godina“, priopćio je Pfizer, a prenosi CNN.

Kompanija će također testirati efikasnost treće doze kod starije djece, od 5 do 11 i od 12 do 15 godina./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Kresimir !
Kresimir !
7 mjeseci prije

Ko dade djete ovim DEMONIMA znaci da je i sam sotonin segrt !!!

Ganga🐉
Ganga🐉
7 mjeseci prije

Žic ,Žic

Mile jeleosvetitelj
Mile jeleosvetitelj
7 mjeseci prije

Prave od ljudi zamorce.

Ne, hvala.

Anonimac
Anonimac
7 mjeseci prije

Tugo moja pregolema,experimenti sa malom djecom…fuj !