Subota, 25 svibnja, 2024

VIJEĆE ZA TISAK: Najviše žalbi na pisanje i komentare slučaja Galić

Must Read

Žalbena komisija Vijeća za tisak u Bosni i Hercegovini razmatrala je 15 žalbi na pisanje tiskanih i online medija, priopćeno je iz Vijeća za štampu BiH.

Najveći broj žalbi se odnosio na pisanje medija i komentare posjetitelja portala o događanjima u vezi s projekcijom filma “Neđo od Ljubuškog“.

– Sadržaj tekstova i komentara objavljivanih u proteklom razdoblju u vezi sa “slučajem Galić” obiluju različitim ideološkim, političkim, psihološkim i drugim stavovima koji dijelom oslikavaju i stanje društvene svijesti.

Najveći dio spomenutih tekstova i komentara sadrži, nažalost, primjere širenja mržnje i huškanja, brutalne diskreditacije ljudi, diskriminacije ili poništavanja temeljnih moralnih i općih ljudskih vrijednosti. To je uistinu zabrinjavajuće, navodi se u priopćenju Vijeća za štampu.

U okviru svoje nadležnosti, Žalbena komisija Vijeća za tisak u BiH apelira na urednike medija i novinare da se daleko odgovornije angažiraju na afirmaciji, prije svega, profesionalnog novinarstva. Komisija apelira na dosljednu primjenu Kodeksa za tisak i online medije BiH.

Žalbena komisija također podsjeća urednike portala da su odgovorni za zadržavanje komentara posjetitelja, ako oni sadrže govor mržnje, huškanje, diskriminaciju i prijetnje. Obaveza je urednika da takve komentare brišu sa svojih portala, navodi se u priopćenju.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -