Published On: Pon, pro 6th, 2021

VIDEO | Prosvjednik napao Macronovog rivala

Bivši TV voditelj u utorak je najavio da će se kandidirati na izborima u travnju iduće godine, pridruživši se nizu izazivača koji žele svrgnuti centrističkog predsjednika Emmanuela Macrona.

Krajnje desnog francuskog predsjedničkog kandidata Érica Zemmoura napali su prosvjednici tijekom njegovog prvog predizbornog skupa, piše Guardian. Dogodilo se to nekoliko dana nakon što je službeno proglasio svoju kandidaturu u videu u kojem je istaknuo svoje antimigrantske i antiislamske stavove.

Na video snimci koja kruži internetom, vidi se kako Zemmoura tijekom uzavrelog skupa u blizini Pariza – na kojem su navodno napadnuti i prosvjednici protiv rasizma – napada neimenovani muškarac. Kasnije je objavljeno da je Zemmour zadobio lakše ozljede, piše jutarnji.

Bivši TV voditelj u utorak je najavio da će se kandidirati na izborima u travnju iduće godine, pridruživši se nizu izazivača koji žele svrgnuti centrističkog predsjednika Emmanuela Macrona.

Svoj prvi skup Zemmour je održao u izložbenom centru u predgrađu Pariza gdje su tisuće njegovih podržavatelja burno pozdravljale svaki njegov spomen smanjenja imigracije i glasno zviždale na svaku referencu na Macrona.

‘Ulozi su ogromni: ako pobijedim, to će biti početak ponovnog osvajanja najljepše zemlje na svijetu’, rekao je Zemmour okupljenima.

Nakon toga je izbila tučnjava, a na aktiviste koji su nosili majice s natpisom ‘Ne rasizmu’ bacane su stolice. Dvojica prosvjednika okrvavljeni su izbačeni iz gledališta.

Ekipa iz popularne večernje TV emisije Quotidien također je izviždana i uklonilo ih je osiguranje, a animozitet prema medijima obilježio je čitav događaj.

Skup je bio Zemmourova šansa da se vrati u predsjedničku utrku nakon što su istraživanja javnog mnijenja pokazala da mu je podrška značajno padala dok još nije jasno iznosio svoje stavove.

Ankete pokazuju da birači trenutno vjeruju da bi Marine Le Pen, veteranka krajnje desne stranke Nacionalno okupljanje (RN), bila kompetentniji predsjednik od Zemmoura.

Najnovija istraživanja pokazuju da bi on ispao u prvom krugu da se izbori održe sada, a Macron bi pobijedio Le Pen. No analitičari upozoravaju da je ishod izbora i dalje vrlo neizvjestan.

Zemmour je obećao da će, ako bude izabran, smanjiti imigraciju skoro na nulu, dramatično pooštriti proces davanja državljanstva te protjerati one kojima nije odobren azil i sve ilegalne imigrante.

Francuska desničarska republikanska stranka u subotu je izabrala šeficu regije Pariz, Valerie Pecresse, za svoju kandidatkinju nakon predizbora u kojem su dominirali razgovori o imigraciji i kriminalu.

Policija je bila na oprezu i zbog ekstremno lijevih aktivista i anarhista koji su prošlog vikenda omeli Zemmourov odlazak u južni dio lučkog grada Marseillea, što je završilo tako što je kandidat pokazao srednji prst jednoj prosvjednici.

Zbog niza nedavnih pogrešnih koraka, od Zemmoura se distanciralo nekoliko utjecajnih ličnosti na krajnjoj desnici, uključujući njegovog glavnog donatora.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
djuro
djuro
1 godina prije

Ovaj bi mogao biti dobar. Kako će naši susjedi reagirati ako dobije izbore

Bimbo
Bimbo
1 godina prije

Otkad francuskinje nisam ziogu.

RBiH
RBiH
Šta ti kažeš na ovo?  Bimbo
1 godina prije

Da krave nema , ne bi za života vidio vagine paćeniče.