Published On: Ned, ruj 6th, 2020

(VIDEO) Pogledajte reakciju Vučića kada je Trump rekao da Srbija seli svoje veleposlanstvo u Jeruzalem

Trump je u jednom trenutku prilikom potpisivanja sporazuma rekao da se Srbija obvezala preseliti svoje veleposlanstvo u Izraelu iz Tel Aviva u Jeruzalem. No, prema snimci na Twitteru čini se da je Vučić ostao malo zbunjen.

Trump je u jednom trenutku prilikom potpisivanja sporazuma rekao da se Srbija obvezala preseliti svoje veleposlanstvo u Izraelu iz Tel Aviva u Jeruzalem. U Washingtonu je potpisan sporazum o normalizaciji gospodarskih odnosa između Srbije i Kosova. Sporazum su potpisali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdullah Hoti. Potpisivanju u Bijeloj kući svjedočio je i američki predsjednik Donald Trump, piše Večernji.hr.

No, prema snimci na Twitteru čini se da je Vučić ostao malo zbunjen nakon Trumpovih riječi. U jednom trenutku vidi se da prebire po papirima na stolu te okreće glavu i komentira.

 

S njegovom reakcijom našalio se švedski političar Carl Bildt koji je na Twitteru napisao: “Ovo je trenutak kada je predsjednik Vučić informiram da će preseliti svoje izraelsko veleposlanstvo u Jeruzalem”.

Na Twitteru je izraelska ambasada izrazila je zadovoljstvo preseljenjem koje je u svjetskoj politici i dalje vrlo kontroverzno i većina zemalja i dalje ne priznaje Jeruzalem kao glavni grad Izraela.

“Pozdravljam odluku Vlade da premjesti ambasadu Srbije u Jeruzalem, prijestolnicu Izraela. To je važan i hrabar korak koji svedoči o snazi našeg prijateljstva. Hvala predsjedniče Vučić  na još jednom povijesnom doprinosu jačanju naših veza!”, stoji u objavi.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>