Published On: Sub, lis 24th, 2015

VIDEO: Pogledajte kako je izgledao let zrakoplova kroz strašni uragan Patricia

Jedan od najrazornijih uragana u povijesti, uragan Patrica, pogodio je u petak meksičku pacifičku obalu. Vjetar je puhao 256 kilometara na sat, javio je Američki nacionalni centar za uragane.

Uragan Patricia proteklih se dana razvio u iznimno opasnu oluju kategorije 5, koja je i najviša moguća. Po snazi je najsličniji tajfunu Haiyan iz 2013. koji je poharao Filipine i ubio tisuće ljudi. Agencije su izvijestile da je uragan uz obalu jugozapadnog Meksika napravio klizište dubine 85 kilometara.

https://youtu.be/p4I-4IyKmr8

Glasnogovornica meksičke meteorološke službe Pamela Garcia izjavila je da je Patricia ‘udarila’ u neposrednoj blizini Punte Perule, između grada Puerto Vallarta i glavne teretne luke Manzanillo.

U nekoliko sati oluja se pretvorila u najsnažniji uragan u povijesti s vjetrom koji je puhao 325 kilometra na sat. Zbog toga se strahovalo od katastrofe velikih razmjera u trenutku dodira s meksičkim teritorijem.

Iako je ostao u kategoriji 5, uragan Patricia izgubio je na snazi došavši na meksičku obalu s vjetrom jačine 270 kilometara na sat. Agencija Reuters jutros je javila da je uragan oslabio i prešao na oluju kategorije 2.

Pogledajte uragan Patricia iz pilotske kabine./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare