Srijeda, 24 travnja, 2024

VIDEO Kaplan personificira jednu politiku, sad je vidljiva njena skrivena dimenzija

Must Read


 
Rezultate lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini u emisiji “Pod povećalom” Naše TV komentirali su predstavnici vodećih hrvatskih stranaka. Ivana Ćubela ugostila je Zdenka Ćosića, dopredsjednika HDZ-a BiH i predsjednika Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Marija Karamatića, predsjednika Hrvatske seljačke stranke BiH, Ivicu Gašpara, glavnog tajnika HDZ-a 1990 i Milana Šutala, glavnog urednika Hrvatskog Medijskog Servisa.
Komentirali su, između ostalog dominaciju HDZ-a BiH u većini hercegovačkih općina, neodržavanje izbora u Mostaru te incidente u Stocu, gdje su nasilnici predvođeni Salmirom Kaplanom, kandidatom SDA za načelnika, napali i pretukli Ivana Perića, predsjednika općinskog izbornog odbora, te prekinuli izborni proces u toj općini, prenosi Dnevnik.ba.
Svi gosti su se, primjerice, složili da bi Kaplanu Središnje izborno povjerenstvo BiH trebalo zabraniti ponovnu kandidaturu za načelnika.

“Ovdje je riječ o činjenici da taj čovjek personificira jednu politiku. To je jedna politika koja se javno nastoji prezentirati kao uljuđena, građanska, što god to značilo, koja uvijek deklarativno bježi od tih nekih ‘etno podjela’, ‘etničkih skupina’, promoviraju, odnosno  iz ladice u ovakvim slučajevima izbacuju onu skrivenu dimenziju ove politike”, rekao je Ćosić govoreći o sabotaži izbornoga procesa u Stocu.
Nije presudno, dodao je Ćosić, barem ne bi trebalo biti u nekim normalnim okolnostima, hoće li biti načelnik jedne općine, jedne lokalne sredine, čovjek iz ove ili one stranke, iz ove ili one nacionalne pripadnosti.
“Nego je problem u tome što takve politike gubitak izbora smatraju kapitulacijom, propašću, odnosno eventualnim dobitkom izbora u Stocu, oni to doživljaju kao osvajanje teritorija”, pojasnio je Ćosić.
Istaknuo je i kako se to ne gleda kao nuđenje boljeg programa građanima, bez obzira kojoj oni nacionalnosti pripadaju, nego se gleda kao političko osvajanje onoga što se nije osvojilo u ratu./HMS/

 

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x