VID ME MAMA: Terorist s odrubljenom glavom pozirao za selfieje koje je preko WhatsAppa slao u Kanadu

NOVI DETALJI GNJUSNOG ZLOČINA Terorist je s odrubljenom glavom pozirao za selfieje koje je preko WhatsAppa slao u Kanadu

 Terorist koji je u petak odrubio glavu svom šefu u tvornici u okolici Lyona, nakon čega je postrojenje pokušao dignuti u zrak, navodno je nedugo nakon brutalne likvidacije pozirao s odsječenom šefovom glavom te je uslikao selfie, piše BBC.

Kako tvrde neimenovani izvori iz francuskog sigurnosnog aparata, napadač Yassin Salhi (35) selfie je navodno putem WhatsAppa poslao zasad neidentificiranom korisniku mobitela u Kanadi.

Glava Salhijeva poslodavca pronađena je obješena na žičanoj ogradi tvornice američke tvrtke Air Products u Saint-Quentin-Fallavieru. Oko nje su bile izvješene dvije islamističke zastave.

Kao što je poznato, Salhija je na licu mjesta uhitio jedan vatrogasac, netom nakon što se 35-godišnjak autom punim zapaljive tekućine zaletio u tvornicu i tako izazvao eksploziju.

Po riječima francuskog ministra unutarnjih poslova, Salhi je bio od 2006. do 2008. pod nadzorom službi sigurnosti zbog sumnje u pripadanje radikalnim krugovima, ali formalni dosje nije imao.

Predstavnici glavne islamske organizacije u Francuskoj osudili su u petak napad počinjen u području Lyona pozivajući “cjelokupnu nacionalnu zajednicu na oprez, jedinstvo i solidarnost”.

Vijeće francuskih Muslimana priopćilo je da “osuđuje s najvećom odlučnošću teroristički napad na tvornicu Air Products iz Saint-Quentin-Fallaviera u departmanu Isere, regiji Rhone-Allpes” u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, napisao je čelnik te institucije Dalil Boubakeur u priopćenju.

“Vijeće želi izraziti najdublje zgražanje zbog tog čina koji se ne može pozivati ni na jednu religiju ili bilo koji drugi motiv”, dodao je on i pozvao “cjelokupnu nacionalnu zajednicu na oprez, jedinstvo i solidarnost”.

Čelnik Nacionalnog opservatorija protiv islamofobije Abdallah Zekri također je oštro osudio napad nazvavši ga “barbarskim činom” koji je u potpunoj suprotnosti s vrijednostima islama.

Diljem Francuske postrožene su mjere sigurnosti zbog ovog barbarskog napada.