VESELI ŠKOLARAC: Radončić srednju školu završio u 22. godini života

Sudeći prema podacima koje je Fahrudin Radončić naveo u obrascu Centralne izborne komisije, lider SBB-a i doskora vodeći medijski tajkun u BiH srednju trgovačku školu u Ivangradu završio je tek u 22. godini života, i to s prosječnom ocjenom dobar (3)?!

Pretpostavimo li da trgovačka škola u Ivangradu, baš kao i u Sarajevu, traje tri godine, ispada da je Radončiću trebalo punih sedam godina da stekne diplomu trgovca, piše Slobodna Bosna..

Kako se, opet, nikako nije mogao čak sedam godina redovno školovati (svaki je razred, u prosjeku, pohađao dulje od dvije godine), sve su prilike da je Fahrudin Radončić srednju trgovačku školu završio izvanredno, nakon čega je upisao Nastavnički fakultet u Nikšiću, saznaje SB

Diplomu nastavnika likovnog vaspitanja Radončić je dobio četiri godine kasnije (studij, inače, traje dvije godine), u ožujku 1983.

U isto je vrijeme vrijedni i ambiciozni Radončić radio kao novinar i urednik u republičkom listu tadašnjeg Saveza socijalističke omladine Omladinski pokret u Podgorici, gdje je prema njegovim tvrdnjama bio uposlen od početka 1978. do 1985.

Budući da je tadašnji direktor lista Omladinski pokret Dragan Bajraktarević umro, bit će gotovo nemoguće provjeriti kako je Fahrudin Radončić mogao punu godinu raditi kao profesionalni novinar, ako nije imao čak ni srednjoškolske naobrazbe, nego samo završenu osnovnu školu.