Veležov stadion napokon dobiva travnjak!

Iako su čak dva roka probijena, Veležov stadion bi mogao biti ubrzo završen. Premda je iz FK Velež stigla informacija o novoj odgodi postavljanja hibridnog travnjaka, danas je opak stigla nova, da će teren biti završen, možda i u ovom mjesecu.

“Iako je prethodno najavljeno da bi zbog neadekvatno izvedene podloge za postavljanje travnatog terena trebalo doći odgode, nakon jučerašnjih dodatnih konsultacija i u dogovoru s Nihadom Hodžićem, ekspertom za infrastrukturni kriterij NS BiH, odlučeno je da se započne sa postavljanjem travnate podloge prema precizno navedenim instrukcijama, a čiju će provedbu kontrolirati i pratiti nadzorni organ”, objavio je FK Velež a u priopćenju još stoji:

“Kako smo jučer obavijestili, nadzorni organ, uvidom u stanje travnate podloge ustanovio je da njen hranjivi dio, a koji se nalazi ispod hibrida i koji bi trebao biti u visini od 25 cm, nije odgovarajuće visine, odnosno visok je 18-21 cm. Daljim provjerama, utvrđeno je da su navedena odstupanja ipak neznatna, stoga se danas započelo sa postavljanjem travnate podloge na teren stadiona Rođeni.

Na taj način omogućiti će se da FK Velež Mostar počne odigravati domaće utakmice na domaćem terenu stadiona Rođeni. Proces postavljanja travnate podloge, koji je kako smo naveli započet već danas, nastavit će se tijekom sutrašnjeg dana, te u idućem tjednu”, dodaje se.

Prema tome, Velež sigurno neće igrati derbi sa Sarajevom na svom stadionu, ali ako se ovaj teren, čija izgradnja traje sada već više od tri mjeseca, dovrši prva utakmica na tom terenu mogla bi biti Velež – Posušje, koja je po rasporedu 1. listopada.