Dvojnica kraljice Elizabete II. odustaje od posla

Dvojnica kraljice Elizabete II. rekla je da je “iz poštovanja” prema najdugovječnijoj britanskoj monarhinji koja je umrla u četvrtak odlučila odustati od dosadašnjeg posla nakon 34 godine, ali će i dalje čuvati svoju “kraljičinu” odjeću u znak sjećanja na ženu koju je “osjećala kao člana obitelji.”

Mary Reynolds (89), koja živi u Eppingu u Essexu, prvi je put je postala kraljičina dvojnica 1988., no zapravo su joj prvi put rekli da izgleda kao monarhinja još kad je imala 17, prenosi agencija Hina.

Pojavljivala se na televiziji i filmu, a među nekima od njezinih istaknutih trenutaka su glavna uloga u komediji Bullseye iz 1990. s pokojnim Sir Rogerom Mooreom, kao i pojavljivanje u seriji Doctor Who u povodu 25. obljetnice prikazivanja, koja se obilježavala 1988.

Reynolds je novinarima rekla da je ”sretna” što izgleda poput britanske kraljice, ali je, nakon Elizabetine smrti, odlučila odustati od dosadašnjeg posla ”iz poštovanja” prema monarhinji.

Kazala je i da je ta odluka čini ”jako tužnom”.

”Upravo sam preselila u novu kuću. Imam dvije pune kutije šešira i upravo sam se dovinula kamo ću ih spremiti, a onda sam shvatila da mi više neće trebati.”

Kazala je da će vjerojatno zadržati sve svoje ”kraljičine” odjevne kombinacije jer su ”toliko dugo dio njezina života”.

Novinarima je otkrila i da već dugo kod kuće ima dva odvojena ormara: jedan je za vlastite odjevne kombinacije, a drugi za ”kraljičine” iz kojega je znala rado ‘posuditi’ neki odjevni predmet kada je prigoda bila posebno svečana.

Prisjećajući se trenutaka iz svoje karijere Mary Reynolds je ispripovijedala da su ljudi svakojako reagirali kad bi je vidjeli, misleći nakratko da je doista britanska kraljica.

Najčešće su od nje tražili zajedničku fotografiju.

Premda nikad nije upoznala kraljicu Elizabetu II. Reynolds kaže da je uvijek pratila sve važnije događaje u kraljičinu životu.

more recommended stories