Published On: Čet, ožu 17th, 2022

Veleposlanstvo SAD: Rusija neće odlučivati o pridruživanju BiH NATO-u

“Posljednje prijetnje ruskog veleposlanika u Bosni i Hercegovini su opasne, neodgovorne i neprihvatljive. Niti jedna treća strana ne može odlučivati o sigurnosnim aranžmanima između NATO-a i suverenih država. Nastavit ćemo podržavati BiH da napravi neophodne korake za članstvo u euroatlantskoj zajednici”, stoji u objavi na Twitter profilu američkog veleposlanstva.

Na taj su način reagirali na izjave rukog veleposlanika Igora Kalabuhova koji je ranije ovog tjedna u intrevjuu za TV Federacije BiH (FTV) kazao kako će Moskva reagirati pokuša li se BiH pridružiti NATO-u.

“Na primjeru Ukrajine mi smo pokazali što očekujemo. Ako bude prijetnja, mi ćemo reagirati”, kazao je Kalabuhov ustvrdivši istodobno kako Rusija zapravo ne prijeti nikome nego to u slučaju BiH čini Zapad potičući BiH na članstvo u euroatlantskim integracijama.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić ranije je također osudio istup ruskog veleposlanika ocijenivši ga neprihvatljivim.

“To nisu samo prijetnje Bosni i Hercegovini, nego i prijetnje po mir i stabilnost zapadnog Balkana”, izjavio je Komšić.

Osudama se pridružio i bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović koji je kazao kako Rusija neće biti ta koja će odlučivati što BiH treba napraviti.

“Bosnom i Hercegovinom se neće upravljati iz veleposlanstva Rusije”, izjavio je Džaferović.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
12 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
muslimanski tariguz Komšić

BiH Srbi i BiH Hrvati neće ni u Nato ni u EU 😎 – neće ni anglosaksonska goovna o tome odlučivati negoćemo mi domaći domaćini 😎 !

većina

u slucaju da si domacin ali tzv.”bih SRBI i bih HRVATI” nece

1 year ago zadnji put uredio većina
Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦

Јок, ви ћете. 🖕
Нас ћете убацити у НАТО, само ако оно генетско оружје из јукејна примјените над нама.
Yanks, go f*u*c*k off… 🖕

To lave.

većina

klinasto pismo i latinica woooow

Mile

Meni ovo vise zvuci ” Amerika nece odlucivati o ulasku BiH u NATO” po vidjenom stanju na terenu.

Zeko

Naravno da rusija neće. Usa će odlučivati.

ŠkrabaloCG

BiH ne može da uđe u NATO bez saglasnosti ili referenduma u Republici Srpskoj. Sve drugo vodi u nestabilnost zemlje. Bivša marionetska i kriminalna vlast u Crnoj Gori je uvela NATO u Crnu Goru i pored toga što se preko 85 odsto stanovništva protivilo ulasku NATO u Crnu Goru. Ne dozvolite da vam NATO-u uđe u BiH i okupira vam zemlju.

većina

a da dozvolimo npr.srbiji ili ti rusiji hahahha wtf

God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦

Bravo braco Ameri.❤🇺🇲❤

Hvo..zauvjek.

Okk,komrntar tebi i onom iznad,AKO USA BUDE NA SILU TO POKUŠALA TI BUDI SPREMAN NA 30 ISKANDERA ILI CIRKONA NA SARAJSTAN SIGURNO NEĆE RUS DOÇI ALI BUDE VAS RAKETIRA I UNIŠTI KAO BAZU U UKRAINI,PA DOBRO RAZMISLI TKO SU TI BRAĆA,TJ.ZLOČINCI.,ZAKAV SCENARIO ŽELIŠ ILI ?????????.miran budi ako si pametan.

legitimni uzepe politiĆar

Gdje cete to reci ovim uzepe jurisnicima?!🤣
Oni zele u Rusiju. U prosperitet i blagostanje.