Published On: Čet, ožu 17th, 2022

Rusi blokirali između 200 i 300 brodova u Crnom moru, dva pogodili, jednog potopili

Njemački mediji javljaju da su se od početka ruske invazije na Ukrajinu tri broda pod panamskom zastavom našla pod ruskom vatrom u Crnom moru.

Jedan brod je potonuo, a dva su oštećena, rekao je novinarima Noriel Araúz iz Pomorske uprave Paname. Srećom, nitko nije ozlijeđen, dodao je.

Rusi napali tri trgovačka broda, jedan potopljen

“Znamo da su tri broda, koji su plovili pod panamskom zastavom, napadnuta ruskim projektilima”, rekao je Araúz.

Potopljen je trgovački brod Helt. Ostali pogođeni brodovi su Lord Nelson i Namura Queen. Potonji pripada japanskoj tvrtki i njime upravlja tvrtka na Filipinima.

“Ruska mornarica ​​trenutno sprječava 200 do 300 brodova iz raznih zemalja da napuste Crno more”, rekao je Araúz.

Većina brodova prevozi žito

Zbog toga je blokirano i deset brodova koji plove pod panamskom zastavom s ukupno oko 150 članova posade. Većina brodova je prevozila žito.

Panama je već izvijestila o napadu na brod u Crnom moru 25. veljače, dan nakon početka ruskog agresivnog rata u Ukrajini.

“Panamski brodovi u ukrajinskim lukama ili u tranzitu kroz to područje moraju pokazati iznimnu budnost i povećati sigurnosne uvjete na brodu kako bi zaštitili zgradu i posadu”, poručili su iz Pomorske uprave Paname.

Ukrajinski glavni stožer također izvještava o ruskoj blokadi brodova u sjeverozapadnom dijelu Crnog mora. Diljem svijeta na oko 8000 brodova vijori se panamska zastava, koja tako ima najveći registar trgovačkih brodova na svijetu./HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦
Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦
2 mjeseci prije

Javljaju njemački mediji. Pametnom je i išare dovoljan…