Veleposlanstvo SAD-a u BiH: Teorije zavjera iz SNSD-a

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini reagiralo je nakon tvrdnji iznesenih u priopćenju Saveza nezavisnih socijaldemokrata, u kojem se navodi da je Američko veleposlanstvo “osmislilo scenarij rušenja Parlamenta”.

“Ovi neosnovani i neodgovorni komentari ne mogu se ozbiljno shvatiti. Teorije zavjera kao što je ova samo služe da bi se odvratila pažnja od konkretnih problema u ekonomiji, pravosuđu i politici sa kojima se građani Bosne i Hercegovine suočavaju”, rekli su za N1 iz Veleposlanstva SAD-a u BiH.
Podsjetimo, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) upozorio je danas da je nasilnim prekidom rada Narodne skupštine Republike Srpske Savez za promjene (SzP) krenuo u najopasniju avanturu do sada – rušenje parlamentarne demokracije, a time i Republike Srpske.

Iz SNSD-a su naglasili da su “akciju nasilnog zauzimanja parlamenta osmislili dio političkog Sarajeva, ekipa Soroša i njegovog referenta Brian Hoyt Yeea, koja je stigla u Republiku Srpsku, i dobro poznato veleposlanstvo u Sarajevu”.