Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

UZP PROGRAM: Svrha HRT5 je medijski pokriti teritorij Banovine Hrvatske, koji će se potom pripojiti Hrvatskoj

Must Read

Kao što se očekivalo Index je isti tren, nakon što je HRT5 pušten u emitiranje pokrenuo hajku na taj kanal. Koji je između ostalog, oformljen i kao kanal Hrvata u BIH. Hrvati u BIH čine konstitutivan narod. Svaki četvrti porezni obveznik u Hrvatskoj tražio od HRT-a takav kanal. Jer su i sami iz BIH. Index ne problematizira činjenicu da Hrvati u BIH jesu narod u svojoj državni, no da im je udruženim zločinačkim pothvatom, u koji je uvezan i sam OHR srušeno pravo na vlastiti TV kanal. I po tome su jedinstvani u Europi.

Pitanje je kad će zapravo parlament u Sarajevu, ako se to ne svidi SDA-u i građanistima, povući pitanje vitalnog nacionalnog interesa, ukoliko signal HRT5 prodre u BIH. Možda se čak radi o UZP-u. Sa svhrom medijskog pokrivanja teritorija Banovine Hrvatske.

 

Tekst s Indexa ide ovako:

HRT je od prvog dana nove godine pokrenuo peti kanal. HRT pet namijenjen je za dijasporu i to na temelju ugovora HRT-a i vlade koji je potpisan krajem rujna, kojim se utvrđuju misija i programske obveze javnoga medijskog servisa te iznos i izvor sredstava za njihovo financiranje koji će vrijediti od 1. siječnja 2018. do kraja 2022.

”Međunarodni televizijski programski kanal strukturiran je šire od zakonske obaveze informiranja pripadnika hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske te, osim informativnih, obuhvaća obrazovne, kulturne i zabavne sadržaje. Interes Sabora i Vlade RH te HRT-a za emitiranje takvog programa regulira se ovim Ugovorom prema kojem se iz državnog proračuna RH izdvajaju sredstva za proizvodnju i emitiranje tog programa”, ističe se u ugovoru.

Riječ je, naravno, o političkom dogovoru vlade i vodstva HRT-a, a sve će to skupa plaćati porezni obveznici i građani koji su prisiljeni plaćati pretplatu HRT-u.

Danas emisija o Badnjaku
Peti program HRT-a, koji je u prvom redu namijenjen Hrvatima izvan Hrvatske i može ga se gledati putem satelita, tako će danas emitirati emisije Jelovnici izgubljenog vremena: Božić i Badnjak, Baština: Stećci Imotske krajine, Pogled preko granice: Hrvati u BiH…

HRT se već jako dugo muči i s aktualnim programima. Iako je riječ o velikom sustavu koji zapošljava na tisuće ljudi, naplaćuje pretplatu i ima značajna financijska sredstva, gledanost HRT-a značajno zaostaje za komercijalnim televizijama, u prvom redu Novom TV.

Naime, za javni servis, što je HRT na papiru, gledanost ne bi trebala biti problem, no problem je već godinama (ne)vjerodostojnost Prisavlja, a to se najbolje vidi po informativnim emisijama.

Središnji Dnevnik nekada je bio neprikosnoven, no brojke gledanosti padaju im već godinama, baš kao i prvom programu gdje se i emitiraju političko-informativne emisije. Nevjerojatno zvuči odluka da se utakmice domaće nogometne reprezentacije prenose upravo na prvom programu, umjesto na drugom kako je godinama bilo uobičajeno, a sve kako bi se popravile brojke i zamaskirala nevjerodostojnost javnog servisa koji niže afere za aferom piše Index.hr

U takvoj situaciji, kad im gledanost sve više opada, HRT uvodi peti program i to za dijasporu. Može se kazati da je izbor HRT-ovih programa koji se neće gledati sada još veći, kao i da se pojavio još jedan program za proizvodnju afera i gafova HRT-a – zaključuje Index.

Inače svaki četvrti stanovnik RH rođen je u BIH. Svaki treći ima korijene u BIH. Oni plaćaju porez u RH. Žele biti informirani događajima u BIH. Kada bi ovaj kanal bio zamjena i Hrvatima  u BIH, u smislu da konačno i sami imaju TV kanal za svoje potrebe, teško da bi se to moglo osporavati iz Hrvatske kao financijski neodrživo. Postoje HRT kanali koji su financijski potpuno neodrživi, no kako  na njima radi lijevi establišment nitko ih ne dovodi u pitanje. Recimo HRT3. Koji je odličan program, u prvom redu namijenjen kulturnim sadržajima.

Pitanje je kad će zapraco parlament u Sarajevu, ako se to ne svidi SDA-u i građanistima, povući pitanje vitalnog nacionalnog interesa, ukoliko signal HRT5 prodre u BIH. Možda se čak radi o UZP-u. Sa svhrom medijskog pokrivanja teritorija Banovine Hrvatske.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Crook likely decided the presidential election. But not in the way he intended…

On the German portal FOKUS, psychologist and professor Dr. Florian Becker analyzes events in the USA: Dramatic Incident In the USA,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -