Published On: Uto, sij 2nd, 2018

SDS: Ceca na nastup u Banja Luku stigla helikopterom RS

Iz Srpske demokratske stranke (SDS) danas su najoštrije osudili to što Vlada RS-a zloupotrebljava Helikopterski servis za potrebe dolaska pjevačice Svjetlane Cece Ražnatović na novogodišnji nastup u privatnom ugostiteljskom objektu u Banja Luci.

– O dolasku Cece Ražnatović, na nastup u privatni ugostiteljski objekat u Banja Luci, helikopterom plaćenim novcem građana RS-a, svjedoče fotografije i snimci na Facebook i Instagram profilima srpske pjevačice, priopćeno je iz ove stranke.

Podsjećaju da je u kolovozu 2017. godine Vlada zadužila RS za 9,4 milijuna KM za kupovinu novog helikoptera.

– Kreditno zaduženje za novu letjelicu Helikopterskog servisa platit će građani RS. Pitamo Vladu trebaju li građani iz svojih već odavno praznih džepova plaćati privatna putovanja pojedinaca. Krajnje je neprimjereno i nezakonito korištenje javnih resursa RS-a za privatne potrebe, a sve po nalogu Milorada Dodika koji je još jednom pokazao svu svoju bahatost i težnju da imovinu RS-a tretira kao svoj privatni posjed – tvrdi se u priopćenju SDS-a.

Dodiku poručuju “da može kako hoće, ali ne može do kad hoće, jer 2018. godine promjene dolaze, a sa njima i preispitivanje višegodišnje bahatosti njega i njegove kriminalne družine”, prenosi Fena./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare