Published On: Thu, May 23rd, 2013

UŽAS U LONDONU: Mačetama ubili britanskog vojnika pa vikali 'Alah je velik'

U jugoistočnom dijelu Londona došlo je do krvavog napada kojeg britanske vlasti tretiraju kao terorizam.
Dvojica neidentificiranih muškaraca u poslijepodnevnim su satima na području Woolwicha napali i mučki ubili jednog pripadnika britanskih oružanih snaga.
Vojnik je imao oko 20 godina, a ulicom je hodao u majici kratkih rukava s logotipom jedne humanitarne organizacije za pomoć vojnim veteranima. Prema izvješću BBC-ja, napadači su nosili tradicionalnu muslimansku odjeću, a dok su ubijali vojnika vikali su ‘Allahu akhbar’ ili ‘Bog je velik’. I oni su navodno bili tek nešto stariji od 20 godina.
“Ponašali su se kao luđaci, poput životinja. Odvukli su ga (ubijenog vojnika) s pločnika i bacili tijelo nasred kolnika”, rekao je svjedok James, prenosi BBC. Dodaje kako su zatim počeli mahati mačetom i pištoljem, tražeći od šokiranih prolaznika da ih fotografiraju i snimaju mobitelima, “kao da su htjeli biti na televiziji”.
ITV je objavio izrazito šokantnu snimku jednog od napadača koji, držeći oružje u rukama oblivenima krvlju, izvikivao političke parole protiv britanskih vlasti.
Vrlo brzo na mjesto zločina stigla policija koja se oružano obračunala s napadačima. Obojica su ranjeni i prevezeni u obližnju bolnicu. Jedan od njih je u kritičnom stanju.

BBC javlja kako britanske vlasti ubojstvo tretiraju kao mogući teroristički napad. Ulica Woolwich, u kojoj se zločin dogodio, u trenutku pisanja ove vijesti bila je blokirana. Na helikopterskim snimkama prikazanima u britanskim medijima na mjestu događaja vidljiva je oveća krvava mrlja te jedno slupano osobno vozilo.