Published On: Sub, lis 19th, 2019

Uz pomoć FBI identificirane su osobe u USŽ-u koje se mogu dovesti u vezu s terorizmom

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je da će policija Srpske, kada je riječ o migrantskoj krizi, učiniti sve da građani budu sigurni na prostorima gdje žive.

On je za ATV rekao da su poduzete određene mjere kada je riječ o zahtjevu Bilećana za pojačano prisustvo policije na tom području zbog ilegalnih migranata.

“Migrantska kriza je ozbiljna, iako su neki tvrdili drugačije. Ona će trajati i narednih godina i donosi opasnosti, posebno od lica koja su sudjelovala na stranim ratištima i bila uključena u terorističke organizacije”, rekao je Ćulum.

On je istaknuo da su u Unsko-sanskoj županiji, uz pomoć FBI, već identificirane osobe koje se mogu dovesti u vezu s terorizmom, te da ih Policija Srpske prati i humano se prema njima ponaša.

“U Unsko-sanskoj županiji nije dobra situacija jer po nekim informacijama tamo ima oko 7.000 migranata koji prave razne probleme, čak i teška kaznena djela”, rekao je Ćulum i dodao da je, po informacijama kojima raspolaže, zanemariv broj tih djela procesuiran.

On je rekao da Žandarmerija Srpske i ostale snage pomažu Graničnoj policiji BiH u cilju odvraćanja migranata od ulaska u BiH iz susjednih zemalja.

Ćulum je rekao da su nezakoniti pritisci da se na granicu sa Srbijom, na teritoriji Srpske, angažiraju pripadnici MUP-a Federacije, jer su jasne policijske nadležnosti.

“Granična policija nikada nije tražila pomoć od Policije FBiH”, rekao je Ćulum i dodao da sa više ljudi treba ojačati Graničnu policiju i da su u tom smislu potrebne baze podataka.

On je dodao da je Policija Srpske dobro opremljena, spremna i obučena.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare