Utorak, 23 travnja, 2024

USTAVNI SUD I DALJE GA NE SMJENJUJE A ON I DALJE NASTAVLJA: Našao je, kaže, podobnu osobum za daljnje maltretiranje hrvatskog naroda u Federaciji

Must Read
Komšić, koji nema prava na predsjedničku ovlast veta, što je više nego dovoljan razlog za njegovu hitnu smjenu, ipak nije smijenjen od strane Ustavnog suda. Ustavni sud, eto, tolike je godine pod napadima Srba da nije primjetio kako hrvatski član predsjedništva nije u stanju izvršavati ovlasti koje je preuzeo. Nema potporu u hrvatskom klubu doma naroda i ne može sve kad bi i htio, uložiti veto. Dakle invalidan je, u ustavnom smislu, za služenje domovini, koliko god on nju volio. A nije da ju ne voli. Tko ne bi volio domovinu koja te odlikuje kad zarobiš suborce Hrvate, i koja ti jamči permanentno mjesto u predsjedništvu sve dok ti permanentno iz tog istog predsjedništva maltretiraš narod svog ćaće. Narod kolji bi trebao osluškivati i služiti mu. Baš onako poslušno kako služiš Abu Mealiju, Abu Bakiru i svim drugima iz familije Abu.
Nema smjene Komšića niti iz “časnog” OHR-a  koj se ubio od zaštite Aneksa 10 i civilnog aspekta provedbe Daytona. Jer eto Hrvatima je bitno osigurati da iziđi na izbore, i da se njihov glas prebroji, manje se OHR sekira oko tog što je brojanje hrvatskih glasova u utrci za predsjedništvo bizaran posao. OHR ne zanima koliko je Hrvata slučaj Komšić iselio, i ne samo Komšić nego sve što je OHR do sada nametnuo. Ta oni su željeli najbolje, kako rekoše, a na pitanje kako se osjećaju da su iz BIH otjerali više Hrvata nego što ih je Al Qaeda pobila i protjerala zbunjeno šljegnu svojim nacističkim ramenima, glumeći da te nisu razumjeli. No razumjeli su. Stoka austronjemačka ne odustane od projekta koji je AU monarhija tu davno zacrtala. Divide et Impera.
Kako se Komšić, ovaj lutak bošnjačkog političkog džihada nema priliku kandidirati  iduće godine,  najavio je da je pronašao podobnog. Koji će, skoro kao on, uspješno raditi na obrani Bosne od primjene političke volje njenih građana, i kako će služiti isključivo Bošnjacima, uz pojašnjenje da služi svim njenim građanima. Jer kako je znano, svi bosanski građani samo su Bošnjaci. Ostali mogu birati žele li da se zovu dušmani ili neprijatelji BiH.

 Komšić se obratio se povodom  “Dana neovisnosti BiH” koji je također neustavan praznik baš kao što je neustavan on sam ili pak izborni zakon, od neustavnog OHR-a nametnut i od neustavne parlamentarne većine rartificiran.

  Rekao je da su komunisti velikim dijelom zaslužni za neovisnost BiH, a odgovorio je i na pitanje da li je imao plan da nekog umjesto njega “pošalju” u Predsjedništvo.

Komšić se na samom početku osvrnuo na formiranje ustava u Bosni i Hercegovini, zaključivši da se i danas priča o tome što će Bosna i Hercegovina biti i kakva treba biti – odnosno, kako navodi, hoće li ostati na daytonskim principima ili će ići ka liberalnoj demokraciji.

Vidite, u Bošnjaka i dalje vjeruju da je BIH danas ustrojena na daytonskim principima. No nije. Ona od 2001 godine ne postoji kao daytonska BIH. Ona je prerasla barem na teritoriju FBIH u Prostor obnovljenog džihada. To je prostor stalnog rata, povremenih terorističkih upada i torture Ustavnog suda kojeg nadzire Džihad u sinergiji s OHR-om, Švabama, nad Srbima i Hrvatima.

Kada će ta dva naroda to konačno shvatiti i napustiti BH institucije trajno, do povlačenja OHR-a iz BIH, pitanje je skoro pa dana.

“Moglo bi se govoriti i o tome kako je postignut Washingtonski sporazum, kako je postignut Daytonski sporazum, što su oni koji su posredovali u tom dogovoru uzeli kao osnovu da imamo Ustav kakav danas imamo, u kojem se daje primat etničkim elementima, a oni su bili ostavljena na mala vrata za građane. Pored svih tranzicijskih boljki nakon rata, prije svega nakon ratnih razaranja, zločina poput genocida, etničkog čišćenja Bosne i Hercegovine, nakon sklapanja Daytona, čini mi se da se vrti oko istih stvari, isti koncepti koji su prevladavali ’91. i ’92., a značajno su doprinijeli razaranju Bosne i Hercegovine, ubijanju i progonu njenih građana, pretežno Bošnjaka”, rekao je Komšić, prenosi Klix.ba.

Dotaknuo se  Komšić i značaja civilnog društva u BiH i uloge međunarodne zajednice u funkcioniranju BiH.

“Ne smijemo biti nezahvalni i ne priznati zasluge međunarodne zajednice, posebno SAD-a i pokojnog predsjednika Chiraca, ali moramo biti istinski kritični prema njihovom sadašnjem pogledu i današnjem pristupu kada je u pitanju Bosna i Hercegovina. Kad kažem građanski, želim odmah reći da to ne znači da se negira bilo čiji nacionalni identitet. Ovo govorim zbog zlonamjernih tumačenja da kada kažemo građanski, to znači dominaciju jednog naroda. Nema JNA, nema te sile koja prijeti Bosni i Hercegovini. Ovaj put nema opasnosti od sukoba kao ’92., ali postoje interesi naših susjeda, kao i europskih zemalja, SAD-a, Velike Britanije, postoje njihovi interesi kada je u pitanju stanje i status BiH. i Hercegovine u ovom trenutku i u budućnosti, kazao je.

Komšić: Da nije bilo poteza komunista, ne bismo mogli izglasati svoju nezavisnost

Govoreći o potrebi više građanstva u BiH i izgradnji nacije, istaknuo je da se ne slaže s jednim od tvoraca AVNOJ-a Edvardom Kardeljom o tome što je nacija, ali smatra da su komunisti učinili dobre stvari za BiH.

“Ako mi dopustite, reći ću nešto što nekim ušima zvuči ‘bogohulno’.” Vrijeme je da razmislimo jesmo li kao društvo spremni napraviti korak dalje od ZAVNOBIH-a, jesmo li spremni priznati sami sebi da smo osim što smo Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Bosanci ili Hercegovci po nacionalnoj pripadnosti, a ne etnički. , ali jesmo li spremni učiniti nešto što je davno učinjeno u europskim zemljama, jesmo li spremni graditi naciju. Neću namjerno ulaziti u raspravu s pristašama Kardeljeve teze o tome što je nacija. Moram reći da se duboko ne slažem s njegovim stavom po tom pitanju, ali cijenim sve što su Kardelj i Komunistička partija učinili za Bosnu i Hercegovinu, jer da nisu poduzeli izvrsne korake, mi vjerojatno ne bismo mogli glasati za našu neovisnost”, rekao je.

Komšić je izrazio mišljenje da Bosna i Hercegovina ne može ići naprijed ako se ne promijeni paradigma.

“Mi non stop pričamo o EU standardima i normama koje vrijede u EU i svemu što želimo da vidimo, da ova država bude uređena kao sve normalne demokratske zemlje. Moje mišljenje je da u ovakvom ustavnom uređenju to ne možemo postići. Ne pomažu nam ni ovi iz međunarodne zajednice, Europljani koji su nositelji integracija vrlo često bježe od suštine kada smo mi i pregovori u pitanju. Amerikanci i Britanci koji ih slijede obično se drže svog čeda Daytonskog sporazuma. Nakon što sam preslušao moju biografiju iz koje proizlazi da ne znam ništa raditi u životu nego baviti se politikom, nakon toliko godina iskustva mogu reći da ako ne napravimo promjenu paradigme, neće ni biti napretka. Ostat ćemo u statusu sukoba u kojem ćemo se uvijek natjecati tko je koga više ugrozio, tko ima više prava, tko manje, a tko više”, rekao je.

Komšić je kritizirao međunarodnu zajednicu

Poslao je poruku međunarodnoj zajednici kritizirajući neke njihove poteze.

“Posljednjih godina politika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori bila je potpuno promašena politika. Dovelo je do tog da politički i etnički sukobi nisu bili izraženiji. Svi su vjerovali da su Srbija i Vučić ključ stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Kad smo im rekli da to ne rade, da se drže svojih vrijednosti, zakomplicirat ćete situaciju, nisu htjeli poslušati. To su učinili jer su jaki, jer mogu. Sada se pitaju gdje ste pogriješili. Pogriješili ste u startu”, rekao je Komšić.

O kandidatu DF-a za predsjednika 2026.

Nakon kratkog obraćanja, Komšić je odgovarao i na pitanja studenata. Pitali su ga “zašto nije pripremio nasljednika za sljedeće izbore, kada ode s Predsjedništva, kako bi BiH imala koga birati”, cijeneći da je patriota.

Komšić, koji nema priliku kandidirati se sljedeće godine, kroz šalu je pokazao da je to teško pitanje, ali je najavio da ima jednu osobu na umu.

“Nemojte se uvjeravati da je to tako, ali nemojte očekivati, ima još dvije i pol godine do izbora, da o tim stvarima pričam sad, pa kasnije. To je jedna od stvari o kojoj razmišljam, neću reći da mi smeta. Mislim da sam našao pravu osobu. Ostaje mi samo da uvjerim tu osobu da ide u tom smjeru jer mislim da može pobijediti”, rekao je.

Komšić ima nemjerljive zasluge za Hrvate u BIH. Doista, da nije bilo njega, Muslimani u FBIH čak bi imali šanse prevariti Hrvate, polako , puzajući ih nagovoriti da sve što je važno centraliziraju u Sarajevu, strpiti se barem jedno dva desetljeća s nacionalizmom, a onda kada Hrvati naivno povjeruju i sve presele udariti s amandmanima na ustav. Zahvaljujući upravo Komšiću to se nije dogodilo a ako bog da pa on nastavi gdje je stao, recimo idući tamo neki mandat, ovom zlu od države konačno se bliži i kraj.

Dat će bog pa će ojebina džihada nadživjeti sve nedaće koje mu prijete i dokusurati zmaja kojeg je zajahao.

A tada će mu svaki pošteni građanin ove zemlje htjeti stinusti ruku. Svi osim muslimanskih unitarista. Kada shvate što im je najveća nada uradila.

Sreća pa još ne shvaćaju.

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

76 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

76 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
1 month ago

Vidi sejde ,boli njega neka stvar nista ne radi a prima dobru placu lajuci na Hrvate
Ja mislim da je on pvi slucaj u svijetu koji zivi od podvale i inata muslimana u BIH
NJega krug vampira 99 nece tuziti ,on je njihov ponos zvani kukaviciije jaje ,ono kad ptica kukavica podvali jaje u dugo gnijezdo .Tako i ovi muslimani komsica podvalili Hrvatima .

Anonimac
Anonimac
1 month ago
Reply to  Anonymous

Istina. Ali je to imalo i drugi devar, Baka je izgubio poziciju u predsjedništvu radi ovoga.

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago
Reply to  Anonymous

Он је ”ЗЛАТНИ ЉИЉАН”, њему ни Уставни суд БиХ несмије Н И Ш Т А !!

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago

comment image

Waitin' for 40.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
Waitin' for 40.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
1 month ago

comment image

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago

BANJALUČKI PROFESOR PREDSTAVIO REZULTATE ISTRAŽIVANJA: “RS ima oko 900.000 hiljada stanovnika. Ako se ovako nastavi, 2050. godine će svaki treći stanovnik RS-a biti penzioner!”
___________________________
Ovdje slobodno možemo reći da imamo 200.000 ljudi manje, a vrlo moguće i više od ovog broja. Bliži smo, rekao bih 900.000 nego 1.120 000 stanovnika“, objasnio je Marinković.

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago

”od 1991. do 2020. broj katolika smanjen je sa 812.256 na 324.626, odnosno 57,57% ” – kaže izvjestiteljica na Saboru HNS_a prof. Mirjana Miličević.
Sada je taj broj sigurNo ispod 300.000 hiljada/tisuća !

Waitin' for 40.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
Waitin' for 40.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
1 month ago

Na bauštelama po Sloveniji sve gol Suljo, Mujo, Hikme i Ahmed ✌️ – vele da su pobjegli iz Bosne ponosne 😉 !” , citat: jaran Haso – samostalni ugostitelj 😎 😎 !

Anonimac
Anonimac
1 month ago

Statistika iz nelegalnoga đemata?

Waitin' for 40.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
Waitin' for 40.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
1 month ago
Reply to  Anonimac

To je statistika “kazo Efendija ☝️!” a Efendiji se uvijek vjeruje ✌️ – ☝️ 🕋 !!!

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago
Reply to  Anonimac

Izvor / Vrelo :

– Ove podatke je prezentovao prof. dr Draško Marinković, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjauci, na predavanju “Demografska slika Republike Srpske – stanje i perspektive”.
https://6yka.com/bih/republika-srpska-za-20-godina-izgubila-90000-stanovnika-bez-iseljavanja-za-zamjenu-generacija-nedostaje-44-djece
____________

– Prof. dr. Mirjana Miličević o Demografskoj strategiji Hrvata u BiH
Uz Deklaraciju HNS-a, Demografska strategija Hrvata u BiH, ključan je strateški dokument koji bi trebao biti razmatran i usvojen na zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru.

https://www.brotnjo.info/2023/02/03/prof-dr-mirjana-milicevic-o-demografskoj-strategiji-hrvata-u-bih/

Anonimac
Anonimac
1 month ago

Kandidiraj Baketa na njegovu poziciju, da bude nešto transparentno.

Anonimac
Anonimac
1 month ago

Nu mitraljesca pri zalasku i srednjoškolke u zanosu ljepote… sve daleko i neizvjesno od državnih izbora.

Anonymous
Anonymous
1 month ago

JEDAN OD GLAVNIH KRIVACA JE I KOMSIC ZBOG CEGA BIH NECE UCI U EU

Anonimac
Anonimac
1 month ago
Reply to  Anonymous

Istina. Sa gaženjem u,stavne legitimnosti, nemere se u Eu. Pa bujrum duranja bez eurica.

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago
Reply to  Anonimac

Kaligula jeste prvi postavio konja za senatora, 
ali i vi hrvati konja u tebi za trku imate.

Josip Broz Tito🇭🇷
Josip Broz Tito🇭🇷
1 month ago

Zar stvarno mislite da ćemo pustiti da umjetna tvorevina bejiha postane država 😆 to ćemo mi uništiti a ova gnjojna islamistička slina neka koketira znate koliko nam je bitan😄razlog više da Hrvati ali i Srbi unište tu islamonacističku tvorevinu jer mi smo odlučili,podjela na hrvatski i srpski dio i priključenje maticama a Hamas iz 23% ako se ne asimilira slijedi pleskanje i ispaljene prema Teheranu!

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago

Osmijeh je vječan, 
mašta nema godine, 
a snovi su zauvijek.

Bismillah  –  بسم الله الرحمن الرحي

Waitin' for 40.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
Waitin' for 40.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
1 month ago

Nada u gradžansku posljednja umire ☝️ !

Sitno kolo do kola 😎 – čulo se do Stambola ☝️ 😎 😎 !!!

https://www.youtube.com/watch?v=CFrpFt_4gpk&list=RDGMEMJQXQAmqrnmK1SEjY_rKBGA&index=5

Waitin' for 40.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
Waitin' for 40.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
1 month ago

Komšo je samo mali smrdo i lutka na efendijinom koncu 😉 – ovo je pravi šef muslimanskog Džihada 😎 – Komšo samo Efendiju sluša ✌️ – ☝️ 🕋 !!

No, i Efendija Kahvaz nam je bio malo i vrijedan i napisao je i “Agendu za Džihad 2024-2025 ☝️ ” a Marfi, Krsto, njemački i lonnonski ambasodori su mu to sve i aminovali ✌️ – ☝️ 🕋 !!!

https://saff.ba/reisul-ulema-porucio-imamima-od-nase-borbe-uveliko-zavisi-sudbina-naseg-naroda-i-nase-zemlje/

Komšo, jarane 😉 – evo jedna i za Tebe – sa halalom je ✌️:

https://youtu.be/Bg9a_B79jQc?t=4

Anonimac
Anonimac
1 month ago

Za muzički izbor kapa do poda !😂

Waitin' for 40.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
Waitin' for 40.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
1 month ago
Reply to  Anonimac

Duboki naklon i štovanje 🤘 🎸

Waitin' for 40.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
Waitin' for 40.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
1 month ago

Evo Ti još jedna pravo dobra 😎 , 

Anonimac
Anonimac
1 month ago

“Da nije bilo poteza komunista, ne bismo mogli izglasati svoju nezavisnost”

Zamjena teza, svjesna i maliciozna. Da nije bilo Hrvata za nezavisnu BiH, ne bi je ti imao danas. Komunistima se u taj vakat nije znalo za trag.

IDF
IDF
1 month ago
Reply to  Anonimac

Čuj”taj vakat”mrššš turkoguzci

Anonimac
Anonimac
1 month ago
Reply to  IDF

Promašio si ceo fudbal. Moraš birati riječi da te otomanija razumi. Vidiš ovoga quazz bega gore, njemu treba i crtati, dalabu na kubik.

Anonymous
Anonymous
1 month ago

BiH ne treba biti clanica EU! Treba se boriti protiv toga svim sredstvima!

Anonimac
Anonimac
1 month ago
Reply to  Anonymous

Očigledno po rezultatu u Mostaru, da ne treba. Pregovarači ostaju na plafon plaćama, a rudari … nedo Allah taj standard nikome.

Hrvoje🇭🇷Hrvatinić
Hrvoje🇭🇷Hrvatinić
1 month ago

“Tko ne bi volio domovinu koja te odlikuje kad zarobiš suborce Hrvate, i koja ti jamči permanentno mjesto u predsjedništvu sve dok ti permanentno iz tog istog predsjedništva maltretiraš narod svog ćaće” 😭😭😭k.m.e.e.ee Tupavi hrvatski novinari nikako da prestanu sa tim izlizanim rečenicama jer ispada da smo tolerantni prema turskim genocidašima,muđahedinima i hamasovcima a turska ciganija iz 23% to obilato iskorištava zato i mi idemo na rušenje te tvorevine i ide nam dobro!

Mujguri 93.
Mujguri 93.
1 month ago

Ovo ghovno u ljudskom obliku će samo reći ime, a džamija će odraditi ostatak posla. Ovo je moguće napraviti samo u BiH i samo Hrvatima u BiH. Svaki drugi narod koji drži iole do svog dostojanstva, ovako nešto ne bi dozvolio ni pod cijenu rata.

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago
Reply to  Mujguri 93.

YASAR GULER
Ministar odbrane Turske stigao u Sarajevo i održao sastanak u Predsjedništvu BiH
__________________________
kaže, ”dolazi veliki broj dronova – Bajraktara”,
i da se analizra šta nam još od naoružanja nedostaje !

Mujguri 93.
Mujguri 93.
1 month ago

Ture, pucali ste sebi u koljeno onog trenutka kad ste inzistirali na zajedničkim OS BiH. Pa sad bez odobrenja Hrvata i Srba ne možete ni plašljivac nabaviti, a kamoli Bajraktare. Tako da se nemaš potrebe zanositi nekakvim Bajraktarima.

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago
Reply to  Mujguri 93.

‘IraNac”, Namjenska (vojna) industrija je pod NADZOROM samo 
jednog naroda !
____________

Od TRINAEST fabrika namjenske industrije u Federaciji BiH, 
pet ih je u većinskom ( PRIVATNOM ) Bošnjačkom / vlasništvu:

“Pobjeda Technology”, 
“Pobjeda Rudet”  
“AC Unity” iz Goražda, 
“Koteks” iz Tešnja 
“Guma‑co” iz Bugojna

 U većinskom državnom ( Bošnjačkom ) vlasništvu jesu :

“Binas” iz Bugojna,
“BNT-TMiH” iz Novog Travnika, 
“Unis Ginex” iz Goražda, 
 “Igman” iz Konjica, 
 “Pretis” iz Vogošće, 
 “Vitezit” iz Viteza 
 “Zrak” iz Sarajeva.
”Tehničko-remontni zavod” Hadžići

JeGiba, ima se može se !!

Mujguri 93.
Mujguri 93.
1 month ago

Pravi vlasnici svih navedenih tvornica su Hamerikanci, a ne vi. Ni metka se ne može proizvesti, uskladištiti ili prodati bez znanja i odobrenja navedenih. Inače da dođe do najgoreg, pravi nadzor nad tim tvornicama bi imao onaj tko kontrolira zračni prostor iznad istih. Jedan pritisak na dugme džojstika u Rafalu i tvornica ode u vječna lovišta.

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago
Reply to  Mujguri 93.

D a k a k o ! 
Nisu to tvornice namještaja.
ha,ha,ha,ha
drug Tito je to pravio,
RATNE SU TO FABRIKE
i skoro sve se nalaze DUBOKO POD ZEMLJOM !!

Mujguri 93.
Mujguri 93.
1 month ago

Samo ona u Konjicu, dok su sve ostale pod vedrim nebom i kao takve lahka meta. Vjeruj mi, vas i BiH neće spasiti nikakve tvornice oružja. Vas može spasiti samo politička mudrost od koje ste, nažalost, svjetlosnim godinama daleko.

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago
Reply to  Mujguri 93.

@Mujguri 93.
Samo ona u Konjicu, dok su sve ostale pod vedrim nebom i kao takve lahka meta.
_________________________
neUpUćen si !
navest ću ti samo jednu
“BNT-TMiH” iz Novog Travnika , 
ali ne bi s tobom da se ubjedjujem.

Dimitrije Pantic
Dimitrije Pantic
1 month ago

Zar si toliko naivan? Covjek ti je lijepo rekao da je dovoljno jasno i kratko. U slucaju rata, jedno dugme i sva namjenska industrija odlazi u povijest ili na onaj vjecni ahiret. Ako zelite novi rat u BiH, to ce Vam jedino omoguciti da budete imali manje od Gaze i Zapadne Obale. Ionako malo tko vas dozivljava drzavom, narodom, nacijom, itd. U tome je stos sto jos uvijek se nadate da u slucaju rata Amerika i zapad stane na vasu stranu.

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago

O kakvo ratu vi BULAZNITE ???? Nema rata !
Na ovim prostorima se od 1995.
vodi ”DEMOGRAFSKI RAT” !
Popis sTanovništva 2013. – Bošnjaka je 51 %

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago

prof. dr Draško Marinković, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjauci :
– ”Ovdje slobodno možemo reći da imamo 200.000 ljudi manje, a vrlo moguće i više od ovog broja. Bliži smo, rekao bih 900.000 nego 1.120 000 stanovnika“
__________
izvjestiteljica na Saboru HNS_a prof.dr. Mirjana Miličević :
– ””od 1991. do 2020. broj katolika smanjen je sa 812.256 
na 324.626, odnosno 57,57% ”.
Sada je taj broj sigurNo ispod 300.000 hiljada/tisuća !

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago

tik-tak,tik-tak,tik-tak
C u r i t e ko probušeni kuRtoN !

Elhamdulillah –  ٱلْحَمْدُ لِلَّٰهِ

Sve neki Anonymous, pa evo i ja!😀
Sve neki Anonymous, pa evo i ja!😀
1 month ago

Curite vi više, a uskoro i još više. Popis stanovništva je lažnjak. Uostalom, ti šiljoglavi nikako da skontaš da vas u okruženju nema ni 20%.

Anonymous
Anonymous
1 month ago

SIKTER ta-li-bančiću

Dimitrije Pantic
Dimitrije Pantic
1 month ago

Pa, Vi, Bošnjaci, pričate otvoreno i javno da trebate pokrenuti rat da povratite okupirani dio države aludirajući na entitet RS. Sandzaklijo, dobro upamti nije bitno koliko Vas je bilo na popisu (51%) odnosno nije bitno ako si pravio 10 djece, bitno je koliko imaš zemlje i okućnice. San o gradjanskoj državi je nemoguć i BiH nije jednonacionalna država. Ako ikada u budućnosti postane gradjanska, onda tad će BiH biti dominanta s većinskim stanovništvom kršćanske ili hriscanske vjeroispovijesti.

Anonymous
Anonymous
1 month ago

U SENDVICU STE DOBRO UPAMTI ,IZLAZA NEMATE .Niti mozete kopnom ni morem ni zrakom ,jedino da pocmete ko vasa baca hamasovci kopati tunele .

Bo Hr
Bo Hr
1 month ago
Reply to  Anonymous

Eto, super. De krenite već jednom. Nemojte čekati. Pobjeda vam je zagarantovana. Samo krenite.

Anonymous
Anonymous
1 month ago
Reply to  Bo Hr

VI ste ti koji se ku.rčite da imate oružje pa eto čekamo vas .

Mujguri 93.
Mujguri 93.
1 month ago
Reply to  Bo Hr

Turčine, mi nigdje ne krećemo jer nemamo namjeru nikoga napasti, ali braniti se hoćemo budemo li napadnuti. Vi ste ti koji već desetljećima prijetite i pričate o “drugom poluvremenu kad vakat dodže”. Pa je li vakat više došao? Nikako vas dočekat, a prsti me strašno svrbe.

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago
Reply to  Mujguri 93.

Izdaje se na liječnički recepT !

comment image

Anonymous
Anonymous
1 month ago

SIKTER ta-li-bančiću

Dimitrije Pantic
Dimitrije Pantic
1 month ago
Reply to  Anonymous

Bravo. Ovaj, Donbas, Sandzaklija, nije svijestan da u slucaju da Bosnjaci zapocnu novi rat da Srbija i Hrvatska itekako bice ukljuceni da iskorijeni ovaj domaci ISIL u BiH.

Anonymous
Anonymous
1 month ago

Pa evo nek probaju ,dosta je više njihovog zanovjetanja ,ovo će ono će .Ništa se sa njima ne može dogovoriti ,svojataju BIH ko da samo muslimani žive u BIH .Prevršili su svaku mjeru ,ako se ne može skupa razlaz i svak sebi .

Waitin' for 40.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
Waitin' for 40.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
1 month ago

“Zrak” iz Sarajeva Vam je već odavno presrlio na Ahiret 🤕 – i Efendija Kahvaz bio na dženazi 🤕🤕🤕!

Zipa sad ovo – ako o istom “Zraku” govorimo 🤕🤕🤕 :

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-krugu-sarajevske-fabrike-namjenske-industrije-zrak-istovarene-ovce/230617104

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago

BY BIZNISINFO ON (12/01/2024) < t a Z e vijesti
Malim koracima ka uspjehu: 
“Zrak” Sarajevo isporučio svoje proizvode po ugovoru
_________________________

Oporavak firme “Zrak” d. d. Sarajevo nije lagan niti kratkoročan proces, ali ide svojim tokom.
Dokaz tome, pored novozaključenih ugovora i povećanja broja uposlenih, jeste realizacija ugovora i isporuka proizvoda austrijskom i evropskom renomiranom proizvođaču vojne opreme Hirtenberger.

Nisam kriv
Nisam kriv
1 month ago

Zar nije vazduh !?

Hrvoje🇭🇷Hrvatinić
Hrvoje🇭🇷Hrvatinić
1 month ago
Reply to  Nisam kriv

To i mene zbunjuje,znam da je na”bošnjačkom”😆vazduha a Srbe ko yebe😄

Anonimac
Anonimac
1 month ago

Vidi, vidi, jamilo te ratovanje benevreče, ko i vezira ?
Što bi tek drobio i radio, da si slučajno ušao u Nato, jbt bukwa !?

Waitin' for 40.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
Waitin' for 40.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
1 month ago

Kakav qrčev oporavak 🤣🤣🤣 , pa kurbani pasu travu u krugu nekadašnje fabrika “Zrak” 🤣🤣🤣 – osim ako se Zrak nije preorjentirao na proizvodnju i šerijatsko klanje bajramskog mesa 🤣🤣🤣 ?!

Dimitrije Pantic
Dimitrije Pantic
1 month ago

To je sve buckuris. I ono sto proizvodite je maltene zastarijela tehnologija i proizvodite municiju za rekreaciju i lovacki turizam. Kad se us i gnjida hvali jadno je….

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago

Izdaje se na liječnički recepT !

comment image

Anonymous
Anonymous
1 month ago

SIKTER ta-li-bančiću

Dimitrije Pantic
Dimitrije Pantic
1 month ago

Donbase, upamtio si ovaj recept pošto stalno imaju potrebu da ga Vam refiluju dozu. Mentol si čovječe.

Waitin' for 40.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
Waitin' for 40.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
1 month ago

Lijepo, lijepo ✌️ ali – može li Barjaktar stati u Džamiju ☝️ – od nas Hrvata nećete dobiti halala da to haram-smeće parkirate na vojne aerodrome ☝️ – a ni sa braćom Srbima nećete proći ništa bolje☝️ !!!

https://www.youtube.com/watch?v=nVrdXUHvsF0&list=RDGMEMJQXQAmqrnmK1SEjY_rKBGA&index=2

Anonymous
Anonymous
1 month ago
Reply to  Mujguri 93.

Vi ste manjina

Mujguri 93.
Mujguri 93.
1 month ago
Reply to  Anonymous

Ture, na vaših 23,7%, kao i u RS, smo manjina, ali samo brojčana.

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago
Reply to  Mujguri 93.

Grad Mostar :
Površina naselja po etničkoj većini ( Popis 2013.)

bošnjačka većina _ 769,13 km² _  (66,0 %)
hrvatska većina _ 373,81 km² _  (32,1 %)
srpska većina _ 17,72 km² _  (1,5 %)

Eugeeen s toljagom
Eugeeen s toljagom
1 month ago
Reply to  Anonymous

I Hamas,al qaeda,ISIL iz 23% je manjina u Herceg Bosni a pogotovo ste mikroskopska manjina u Republici Srpskoj…..Turčići popušili ste momaĆki!…….1995g 14%😄

Jack the Daniels
Jack the Daniels
1 month ago

Ko ce ga znati sta Hamas i Fatah uz pomoc Isila planiraju za naredne izbore,u BiH ,mogu Dusku Jurisic opasati mandatom\/ Ona se vozi kao Hrvatica i eto novog clana plus Zena !! Kao malo su evoluirali a i puste pricu da je to/ona Liberalna /Zelena agenda sve u talu sa olosem iz MZ.Hamasu to bas ok, citaj Bosnjacima …Duskica je extremli i to u rangu Al Kasam Brigada i dresirana sa potpisom muslimanske sluzbe…..tehnicki izvodljivo.Religion of peace je cudna prica, palo mi na pamet koga bi ovaj mongoloid mogao pogurati,svi znamo ON nikoga , ali ovi sto su njega gurnuli ono mejbi…sve ovo hipoteticki mislim.

Daleko bilo ,da se razumemo!!!

Nisam kriv
Nisam kriv
1 month ago

Dobar komentar , lajk !

Anonimac
Anonimac
1 month ago

Muslimanski antifasista,

Europsky
Europsky
1 month ago

Bar je FBIH gradjanski ustrojena i takva treba ostati.

Anonimac
Anonimac
1 month ago
Reply to  Europsky

Misliš zamišljena građanska ? O u/stavu ti ne bi, nego dio koji ti odgovara ?
A ono što ti iz njega ne odgovara, ti bi pod noge ? Malo morgena bedevijo.

Jack the Daniels
Jack the Daniels
1 month ago

Mudzahedini,Bosnjaci,Potturice,Turci,Arapi,Konvertiti i SVI VI na putu Dzihada ,Vi ste u prolazu, gosti na teritoriju koji koristite ali !! NIJE VASA! to zapamtite ,jako ste se zaigrali i to u Gostima ! Da vam ne padne seoba …Vi birate ,paaa razmislite !! Dobro !! Mi znamo ko smo i gde smo i sta branimo !!

Mir i postovanje je bolja opcija,jedina pametna opcija! Zivimo u miru ,za sve je bolje , moguce je uz zdrav razum,te neka on prevlada.

Anonymous
Anonymous
1 month ago

Koji ku-rac su komentari blokirani

Izmetbegović
Izmetbegović
1 month ago

Niko nije uništio pot.uri.ce kao sejdo i kakir😂😂, respekt sejdo..

Последний

Francuska: gradonačelnik blizak krajnjoj desnici uveo policijski sat za djecu mlađu od 13 godina

Gradonačelnik Béziersa, na jugu Francuske, izjavio je u utorak kako je uveo policijski sat za djecu mlađu od 13...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
76
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x