Published On: Pon, stu 29th, 2021

USTAV FEDERACIJE NAZIVA HITLEROVIM NARATIVOM – “TEROR MANJINE”: Reuf Bajrović ima novi pristup nekažnjenom sijanju mržnje. Tužiteljstvo BIH bit će oduševljeno…

Reuf Bajrović, probošnjački intelektualac i tviteraš, širitelj netrpeljivosti prema Hrvatima, Srbima i Ustavu Bosne i Hercegovine, ovih dana ponovno sije mržnju po društvenim mrežama.

“UZP ekipa će sve uraditi da Čović ode u bojkot izbora kada postane jasno da od izbornog zakona nema ništa. To je idealan scenario za BiH. Bez HDZ ćemo za mjesec ustav novi donijeti-makar u FBiH-i za sva vremena skinuti okove. Teror manjine treba dokinuti čim se rodi šansa za to”, piše on na Twitteru, a prenosi portal Bild.ba.

Što je točno problematično u ovoj objavi? Pa, zapravo, sve. No, krenimo redom. Bajrović kaže da će “UZP ekipa uraditi nešto”.

UZP ekipa je po njemu hrvatski narod u BiH, odnosno sve one javne i političke osobe koje komuniciraju i predstavljaju političku misao bh. Hrvata.

Temelj i razlog za nazivanje Hrvata UZP-ovcima je isti kao i za nazivanje političkih predstavnika Republike Srpske genocidašima – takvim narativom Hrvate i Srbe se želi isključiti iz političkih procesa te im nametati stalni osjećaj kolektivne krivnje.

Isključenjem iz procesa donošenja političkih odluka bi se proglasila građanska država po načelu jedan čovjek jedan glas i donio bi se novi državni ustav (ili barem federalni) no Reuf ne objašnjava tko bi točno predvodio ustavotvornu skupštinu.

On i SDA ili samo on – nejasno je.

Izjava “teror manjine nad većinom” druga je problematična stvar ovdje objavljena. Hrvati su, naime, konstitutivan, dakle ustavotvoran i tvorben narod države BiH, baš kao i Srbi i Bošnjaci pa se tlapnje o građanskoj državi i onomu što Reuf namaštava mogu ostvariti samo konsenzusom sva tri konstitutivna naroda.

Nikako, kako Reuf to želi, jednostranim odlukama bošnjačke politike koju on vješto skriva pod plašt tobožnje BiH.

Pa bi, kako kaže, “bojkot izbora bio dobar za BiH” jer je iz Reufove perspektive interes Bošnjaka = interes BiH, a što, dakako, nije točno.

Nije to jedini Bajrovićev tvit nastao ovih dana, a koji je sporan.

Prozvao je u Žarka Papića da “truje javnost kao Yutel 1991. i 1992.”.

 Memorandum Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU) ima nevjerojatno identičnu osnovu kao neki elementi bošnjačkog nacionalizma u nastajanju, rekao je bivši političar Žarko Papić gostujući u emisiji “U kontru sa Draganom Markovinom”, koja je emitirana u programu sarajevske komercijalne televizije „O kanal“.

Ovaj Papićev stav je zasmetao Reufu iako je rekao čistu istinu. BiH je višenacionalna zemlja i tu činjenicu nitko politički pismen ne bi trebao ignorirati.

guest
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Legionar
Legionar
1 mjesec prije

Koju mržnju ovaj Taliban sije prema Hrvatima i Srbima, pa šra se više čeka!

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Ovo treba odmah optužnicu podignuti protiv idiota za širenje mržnje i nacističkih metoda prema narodima, najava za otimanja i prevare u izbornom procesu, nazivanje jednog naroda manjinom, širenjem laži nacionalizma šovinizma i netrpeljivost prema kršćanskim narodima, na kraju upotrebiti inzkov zakon u optuznici

blanka
blanka
1 mjesec prije

Hoce li tko tuzit ili ce samo kmecat ?

Robinzon Kruso
Robinzon Kruso
Odgovori   blanka
1 mjesec prije

Aida smiri se.
Već vam je tužen Džafrović, a bit će ubrzo i ovaj širitelj međunacionalne mržnje.

Last edited 1 mjesec prije by Robinzon Kruso
atilla
atilla
Odgovori   blanka
1 mjesec prije

Uvijek imaju najmanje dva nacina, ili da se svadjate i sudite ili da se okrenete i odete.

Robinzon Kruso
Robinzon Kruso
1 mjesec prije

Tko li se to plaši da Bajrović ne bude tužen za govor mržnje, koji se kad-kad može izražavati i brisanjem komentara, u kojim se to promptno traži.
Na moju inicijativu već su krenule tužbe od strane prozvanih hrvatskih dužnosnika.
U čemu je problem???

Last edited 1 mjesec prije by Robinzon Kruso
Robinzon Kruso
Robinzon Kruso
Odgovori   Robinzon Kruso
1 mjesec prije

Očekivati je da će sada Ilija Cvitanović i HDZ 90 dignuti tužbu protiv Bajrovića. HRS i Raguž Slaven su podigli tužbu protiv Džaferovića.
HDZ 90 mora pokazati svoju kompetitivnost za naredne izbore, kada budemo birali svog predstavnika u Predsjedništvu temeljem novog Izbornog zakona.,.

Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

PANIKA!! Izmiče se tlo pod terorističkim nogicama. 😁Ostalo je samo heljp, heljp, đenosajd, đenosajd..

Kiklop
Kiklop
1 mjesec prije

Bajroviceva mrznja prema Hrvatima i Srbima je tolika da se u zraku moze opipati.Njemu odgovara da Hrvati ne izidju na izbore.To je raspad bih.Hrvati bi vratili HB , a Srbi bi jedva docekali.Raspad i bosnjaci na 23%.Jedino ako se njemu ratuje.Imaju naoruzanje i izbjeglice.Podijelili bi im odmah drzavljanstvo i postali bi gradjani talibanskog entiteta.Okruzeni ste , kuda ce vam hrana dolaziti.U onom ratu ste bili gladni iako ste sve hrvatsko i srpsko opljackali.Uzmite digitron i saberte se malo.Nije svijet stvoren radi vas…

Mexico
Mexico
Odgovori   Kiklop
1 mjesec prije

I tih 23% nije njihovo tj.talibaliysko već onih 17% što su unijeli u Pederaciju a mi budale se nagovorili da našu HR Herceg Bosnu unesemo u konfederaciju s plisnavim i očajnim islamistima ono van svake pameti ali dobro i onako protektorat broji svoje zadnje dane!

Kiklop
Kiklop
Odgovori   Mexico
1 mjesec prije

Nismo mi budale…Mi nismo odlucivali o tome.To su odlucivali Amerikanci i pritisnuli Tudjmana da je ugasi.Za HZHB Hrvatska je dobila Knin i Vukovar.Morali smo ostati u Federaciji da se ne formira islamska drzava u Europi.Radi toga nije se dalo uci u Banja Luku.Hrvati drzali Bocac ,
struje je bilo u BL.

Hrv1VukHrvatinić
Hrv1VukHrvatinić
1 mjesec prije

ISILov krkančić…..Baliye imate još mjesec dana,kasnije kreće lov na talibane,muđahide kao što je ovaj mutavi terorista a ovaj protektorat će biti razyeban do detalja!

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Reufe cim sletis u Sarajevo bit ces uhapsen radi sijanja mrznje Niko te nece spasit zatvora TVORU SMRDLJIVI

kresimir
kresimir
1 mjesec prije

Ja stvarno nemam sta reci za ovoga polutana osim OSUHNECENO IZDAJNICKO PSETO !!! B lizi vam se kraj ,

Uskok
Uskok
1 mjesec prije

Svak sebi i mirna muslimanska bosna na prostoru đihada.

Real
Real
1 mjesec prije

Za ove gluposti i nebuloze što ovaj lik priča zaista ne treba nikakav komentar