Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

KRAJ FARSE: Uskoro presuda ‘Prliću i ostalima’

Must Read

Nakon što završi i ova haaška farsa poruka koju će Haag poručiti BIH građanima bit će sljedeća: Od bošnjačkog političkog vrha koji je sa teritorija pod kontrolom ABIH protjerao 170.000 Srba i 200.000 Hrvata neće biti osuđen nitko! Od vodstva RS-a na čijem je teritoriju počinjeno ogromno etničko čišćenje od političkog vrha osuđena tk glavna trojka, dok od političkog vrha Hrvata HercegBosne sa čijeg teritorija su bila tolika protjerivanja i zločini da je to danas  jedini preostali dio BIH sa multietničkim sredinama, bit će ih osuđeno koliko? Drugim rječima – čemu i poradi čega ili koga smo je gasili?

 

Glasnogovornica Haškog tribunala Nerma Jelačić izjavila je za agenciju Anadolija da bi idućeg mjeseca trebao biti poznat točan datum presude Jadranku Prliću i ostalima iz vojno-političkog vrha Herceg-Bosne.

Naime, ona je pojasnila da bi predsjednik Međunarodnog suda za ratne zločine za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Theodor Meron idućeg mjeseca trebao objaviti plan rada Suda, nakon čega će vjerojatno biti poznat i datum presude u “slučaju Prlić”.

Jelačić nije htjela potvrditi, niti demantirati da će presuda u slučaju Prlić biti donesena do kraja godine.

Inače, presuda u ovom predmetu očekivala se tijekom lipnja ove godine, ali tada nije donesena. Prema posljednjoj odluci, Prlić i ostali bi na privremenoj slobodi trebali ostati do 21. rujna.

Jadranka Prlića, Slobodana Praljka, Valentina Čorića, Berislava Pušića, Milivoja Petkovića i Brunu Stojića, šestoricu političkih i vojnih lidera Herceg-Bosne, optužnica tereti za sudjelovanje u “udruženom zločinačkom poduhvatu” kojemu je cilj bio da se “politički i vojno počine, trajno uklone i etnički očiste” Bošnjaci i drugi ne-Hrvati s područja Herceg-Bosne, odnosno s prostora Hercegovine i srednje Bosne.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Unblemished Omerta

Finally! That was, I suppose, the first thought that came to the minds of most normal people in Bosnia...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -