US AMBASADA ZAŠTITNIK KRIMINALACA: Murpheyev štićenik osuđen na tri godine zatvora

Sud Bosne i Hercegovine danas je donio prvostupanjsku presudu kojom je bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić osuđen na tri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja.

Cikotić je proglašen krivim da je od 2009. do 2011. godine, u dogovoru s drugim osobama, s ciljem pribavljanja koristi iskoristio službeni položaj i pogodovao firmi Scout iz Zagreba.

Smatra se da je tako proračun BiH oštećen za 9,7 milijuna maraka.

U optužnici se navodi da je Cikotić, protivno Sporazumu o konačnom raspolaganju svim pravima i obvezama nad pokretnom imovinom iz 2008. godine i odlukama Predsjedništva BiH, donio i potpisao dvije odluke o odobravanju isporuke, odnosno zamjene roba, te četiri rješenja o isporuci streljiva.

Prema optužnici, on je zaključio četiri aneksa na osnovne ugovore o prodaji neperspektivnog naoružanja i proračuna potpisane 2003. i 2004. godine.

Radi li se o fake presudi koja treba skinuti gnjev Hrvata iz Bugojna s ovog masovnog zločina, o presudi koja će samo služiti da se popuni medijski prostor i dokaže kako eto nema nedodirljivih?

Mi mislimo da da.

Ključna stvar za Cikotića riješena je 28.11. Murphey mu čuva leđa. Bitno je da se Bugojno odradi.

Presuda ovog tipa rješava se birokratski. Te uvjetna, te fino ponašanje te žalbe. Osim toga Prostor džihada omogućuje ti d piješ kave s Bakirom a da se formalno vodiš da si u tamnici.

Sve ima u Bosnama.