Uposlenik Tužiteljstva BiH Mustafa Vrabac tražio 10.000 eura da bi utjecao na predmet

Postupajući u odnosu nulte tolerancije prema pojavama koruptinih aktivnosti, u akciji po nalogu Tužiteljstva BiH, lišen je slobode osumnjičeni Mustafa Vrabac (1985.), uposlenik Tužiteljstva BiH. Aktivnosti su proveli policijski djelatnici MUP-a RS i MUP-a Sarajevske županije, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

– Osumnjičeni je pod istragom da je, u proteklom razdoblju, stupio u kontakt s jednom osobom, te tražio za sebe nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 10.000 eura, kako bi u svojstvu službene osobe i uposlenika Tužiteljstva BiH, pokušao utjecati i ishoditi povoljniji status za navodnog osumnjičenog.

U vršenju koruptivnih aktivnosti, osumnjičeni je uz naredbu Suda BiH i akciju tužiteljstva i policijskih agencija, zadokumentiran i lišen slobode zbog kaznenog djela- primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem iz članka 219. KZ BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predan postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Glavni tužitelj naložio je suspenziju i udaljenje osumnjičenog iz kapaciteta Tužiteljstva BiH.

Tužiteljstvo BiH i glavni tužitelj pozivaju građane, da prijave svako koruptivno i nezakonito postupanje, naročito ako su počinitelji tih aktivnosti uposlenici institucija i agencija za provedbu zakona, kako bi se nezakonita postupanja procesuirala s ciljem odstranjivanja korumpiranih uposlenika iz svih institucija, a naročito agencija za provedbu zakona, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH./HMS/