Ukrajinka je na tijelu svoje kćeri napisala identifikacijske podatke u slučaju da ne preživi

Scene rata u Ukrajini i dalje im lede krv u žilama, a jedna od njih koja ovih dana kruži internetom šalje bolnu poruku uplašenim roditeljima koji razmišljaju što će biti s njihovom djecom ako se ne izvuku živu glavu.

Aleksandra Makoviy na svom je Instagramu podijelila fotografiju svoje kćeri Vire, koja će u studenom napuniti tri godine, na kojoj se vidi na što ju je strah natjerao, a srceparajuća scena mnogima je bila, tvrde, “šamar”.

Na fotografiji je Aleksandra na leđima svoje kćeri ispisala identifikacijske podatke – ime i prezime, datum rođenja i kontakt rodbine, u slučaju da djevojčica ostane siroče ili se izgubi.

“Na fotografiji je Vera prvog dana rata. Ja sam to napisala drhtavim rukama”, napisala je Aleksandra koja je dodala da je i sama smišljala ludosti.
Čak mi se i luda ideja motala po glavi, tipa ‘Zašto ne bih istetovirala ovu informaciju na njoj’, dodala je Virina majka.

Aleksandra je kod sebe imala i pohranjenu ceduljicu s kćerinim podacima, a iako su danas na sigurnom, kaže, još uvijek nije osuđena da je baci.

“Boli me ući u fotogaleriju, imali smo tako divan život”, zaključila je.

Njezina se fotografija ubrzo počela širiti internetom, a među ostalim se jedan korisnik koji ju je podijelio zapitao o stvarima kojima se danas pridaje veći značaj.

“Ukrajinske majke na svojim tijelima pišu podatke o svojoj djeci u slučaju da budu ubijena, a vi još uvijek pričate o plinovima”, napisala je Anastasia Lapatina čiju je objavu lajkalo gotovo 300.000 ljudi.
“Ostao sam bez teksta, srce mi je slomljeno”, napisao je jedan korisnik.

Podsjećamo, Rusija je agresiju na Ukrajinu započela prije nešto više od mjesec dana, točnije 24. veljače.