Published On: Čet, velj 18th, 2021
#3rd | By Desk

Uklonjena nelegalna deponija iznad Mostara

Nelegalna deponija otpada na prostoru vidikovca na površinskom rudničkom kopu Vihovići iznad Mostara uklonjena je zahvaljujući naporima Ekološke udruge EKO KOP Mostar, prenosi Jabuka.tv.

Nakon što smo uzbunili širu javnost kako smo primijetili nastajanje nelegalne deponije otpada na prostoru vidikovca na kopu, uputili smo poziv komunalnim inspektorima kako bi se deponija zaustavila te kako bi se kaznili neodgovorni pojedinci koji uporno odlažu građevinski i komunalni otpad na spomenutoj lokaciji. Ovih dana svjedočimo akciji istih institucija koje smo prije par dana prozvali te na terenu smo zatekli tešku mehanizaciju Javnog poduzeća Parkovi i u kratkom roku su sanirali i otklonili spomenutu deponiju na poziv komunalne inspekcije grada Mostar.

Ovim putem se iskreno zahvaljujemo Parkovima kao i inspekciji koji su ažurno reagirali na naš apel, ali ponovno molimo neodgovorne sugrađane da prestanu s devastacijom ovog krajolika kojeg svi zajedno želimo učiniti još ljepšim i funcionalnijim.

Također, ovim putem želimo podsjetiti sve kako je naša prva eko akcija I 100 je dovoljno! u punom jeku te ako niste do sada možete još uvijek kupiti sadnicu lipe.