Petak, 19 travnja, 2024

UKINI SE NERMINE I DAJ NAM DVIJE: Nikšić ukazao na skupu organizaciju tri razine vlasti u FBiH

Must Read

Tzv. Premijer tzv. Federacije BiH Nermin Nikšić i federalni ministar pravdeZoran Mikulić razgovarali su danas s članovima Venecijanske komisije, na čelu s njezinim dopredsjednikom Kaarlom Tuorijem, o ustavnim promjenama u Federaciji BiH.

Premijer Nikšić upoznao je goste da je Federalna vlada osnovala radnu skupinu sa zadatkom da joj dostavi moguće modele ustavnih rješenja. Vlada će predložene promjene Ustava FBiH uputiti Federalnom parlamentu nakon što se o njima izjasni.

Govoreći o ovom pitanju Nikšić je pozornost usmjerio na financijske aspekte sadašnjeg ustrojstva Federacije BiH. Ukazao je na nefunkcionalnu i izrazito skupu organizaciju tri razine vlasti u Federaciji BiH, što se, prije svega, odnosi na županije. Ilustrirao je to činjenicom kako županije troše na plaće administracije više novca nego što iznosi operativni Proračun Federacije BiH.

”Dio postojećih županijskih nadležnosti treba prenijeti na općine, a dio na Federaciju BiH. Pri tome je sasvim jasno da je postojeća županijske struktura najteže pitanje ustavne reforme u FBiH. Zato bi, prije svega, trebalo naći i utvrditi jasne mehanizme potpune zaštite ljudskih prava i nacionalnih interesa”, kazao je premijer Nikšić.

Federalni ministar pravde Zoran Mikulić kazao je da ljudska prava moraju biti jasno definirana Ustavom BiH, a potom ili jednostavno preuzeta i provođena, a moguće čak i proširena na entitetskoj razini, javlja Ured za odnose sa javnošću Vlade FBiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -