Published On: Sri, kol 14th, 2019

Uhićeni vlasnik i kapetan jedrenjaka Atlantia na kojem se otrovala talijanska obitelj

Uhićeni su 23-godišnji vlasnik motornog jedrenjaka Atlantia te 27-godišnji kapetan tog broda na kojem se otrovala obitelj iz Italije. Uslijed trovanja 57-godišnji poduzetnik Eugenio Vinci je preminuo, dok su njegovo dvoje djece još u kritičnom stanju. Još tri osobe su lakše otrovane na brodu.

Brod je u utorak ujutro žurno uplovio u luku Hvar, a otrovani ljudi prebačeni su u KBC Split.

ŠTO JE TOČNO UTVRĐENO OČEVIDOM?

Nakon očevida koji je obavila policija u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Splitu zaključeno je kako postoji sumnja u odgovornost vlasnika broda i kapetana.

Oni su, protivno pravilima struke, kao i izričitim tehničkim uputama u pogledu sigurnosti korištenja uređaja dana 8. kolovoza ove godine ugradili benzinski generator-agregat s zračnim hlađenjem u prostor strojarnice motorne jahte. Uslijed rada ovog agregata došlo je do istjecanja otrovnih plinova, točnije ugljičnog monoksida u potpalublje broda. Otrovni plin ispunio je putničke kabinet, uslijed čega  je došlo do trovanja putnika.

“Sutra tijekom jutra će obojica zbog osnovane sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 4., u vezi sa člankom 215. Kaznenog zakona uz kaznenu prijavu biti privedeni pritvorskom nadzorniku”, priopćeno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare