Published On: Čet, kol 24th, 2017

Udruženje roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica TK moli za pomoć

Poštovani posljetitelji, ovi ljudi rade jedan divljenja vrijedan posao i molimo vas da ih koliko možete podržite.
Udruženje roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica osnovano 1997.godine, neprofitabilna je i nevladina organizacija koja okuplja djecu i onesposobljena lica, roditelje sa područja Tuzlanskog kantona.

Udruženje je formirano sa ciljem omogućavanja organizovanog druženja i učenja djece i lica sa posebnim potrebama u Dnevnom centru Udruženja, promovisanjem prava ove populacije, uklanjanjem svih vrsta barijera prema ovoj populaciji, stvaranje uslova za njihovu uspješnu socijalnu integraciju u širu društvenu zajednicu, težeći prema inkluziji, inkluzivnom pristupu svakom korisniku Dnevnog centra.

Cilj Udruženja jeste pomoći djeci, odnosno korisnicima, da svoje živote žive na način koji svakome od njih pruža najbolje i najpotpunije šanse da razvije svoju ličnost i da igra što je moguće pozitivniju ulogu u porodici, užoj i široj društvenoj zajednici. S toga, jedna od najvažnijih stvari u radu Udruženja, pored individualnog i grupnog rada sa korisnicima, jeste pomoć u procesu integracije lica sa kombinovanim smetnjama u normalne, uobičajene društvene tokove, sa krajnjim ciljem – inkluzijom.

Udruženje roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica nema stalnih prihoda i donacija, te svoj rad finansira na osnovu projektnih prijedloga. Svakodnevne radionice izrade ukrasnih predmeta, aktivnosti Udruženja te izmirenje režija (struja,telefon,internet) zahtijevaju stalne prihode, a koje naše Udruženje, nažalost, u ovom momentu nema.

OVIM PUTEM MOLIMO SVE LJUDE DOBRE VOLJE, DA SE ODAZOVU NAŠEM APELU ZA POMOĆ KAKO BI NAŠE UDRUŽENJE ŠTO USPJEŠNIJE NASTAVILO SA SVOJIM RADOM U BUDUĆNOSTI.
 
ŽIRO RAČUN U NLB TUZLANSKOJ BANCI
1321000310832434
 
Identifikacijski broj Udruženja
4209535600008
 
Kolektiv URODIOL-a TK

(Admir Oručević)