Published On: Sub, pro 15th, 2012

Učitelji tijelima štitili djecu, Amerika u suzama nakon pokolja: "Zlo je došlo"

Nakon pokolja kojeg je u osnovnoj školi u Newtownu, u američkoj saveznoj državi Connecticut, počinio poremećeni 20-godišnjak Adam Lanza, Amerika je u suzama.
“Ovakve stvari se ne događaju u Newtownu”, izjavila je potresena lokalna učiteljica Renee Burn za CNN. U posljednjih 10 godina u tom je gradiću od 27.000 stanovnika bilo evidentirano samo jedno ubojstvo. Sa 26 žrtava jučerašnji pokolj je drugi najveći u američkoj povijesti – gore je bilo samo 2007. godine kad su u masakru u sveučilištu Virginia Tech ubijene 32 osobe.
“Zlo je posjetilo danas ovu zajednicu”, kazao je guverner Connecticuta Dan Malloy.
Obama u suzama: Naša su srca slomljena

Suze su nakon što je doznao za tragediju potekle i američkom predsjedniku Baracku Obami, koji je rekao kako nije reagirao kao predsjednik, nego kao roditelj kad je doznao što se dogodilo: “Naša su srca slomljena danas”.
“Većina poginulih su djeca. Prekrasna mala djeca starosti između pet i 10 godina. Imali su pred sobom cijeli život – rođendane, diplome, vjenčanja, vlastitu djecu”, kazao je Obama brišući suze s lica.

 
 
Hrabri učitelji činili sve kako bi spasili djecu, svojim ih tijelima štitili od metaka
Među šest odraslih osoba ubijenih unutar škole su i 47-godišnja ravnateljica Dawn Hochsprung, 56-godišnja školska psihologinja Mary Sherlach te 27-godišnja učiteljica prvog razreda osnovne škole Victoria Soto.
Američki mediji javljaju kako je Soto poginula dok je svojim tijelom štitila učenike od metaka. Hochsprung i Sherlach su, nakon što su se začuli pucnjevi, istrčale u školski hodnik kako bi zaustavile napadača.
Kako bi spasili djecu, učitelji su ih skrivali u zahode i ormare, svojim su tijelima držali vrata kako napadač ne bi mogao do djece.
Janet Vollmer, jedna od odgajateljica u vrtiću koji se nalazi u sklopu škole, prenosi CNN, zaključala je vrata, prekrila prozore i čitala djeci priču kako bi ih umirila.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare