Published On: Ned, lis 13th, 2019

UBOJSTVO LANE BIJEDIĆ Istraga tapka u mjestu: Zločin je djelo neuračunjive osobe?

Tko je ubio 19-godišnju Lanu Bijedić, Mostarku i nesuđenu studenticu i dalje je misterij bez rješenja i, što je najvažnije, bez osumnjičenih i uhićenih. Osam dana je prošlo, a istraga koju predvodi Tužiteljstvo Zapadnohercegovačke županije i dalje je bez rezultata.

Kako dani prolaze, tako se na tragičnu sudbinu Lane Bijedić dopisuju epizode iz njenog života, posebno onog tragičnog posljednjeg dana, koji samo dodatno zbunjuju istražitelje i javnost koja iz dana u dan prati sporo odmotavanje ovog klupka.

Kako je za Klix.ba kazao tužitelj Josip Aničić, vjerojatno se ne radi o zločinu iz strasti, što je bila jedna od prvih sumnji, već je vjerojatno riječ o djelu potpuno neuračunljive osobe. Ipak, Lanin posljednji dan još uvijek je isprepleten kontadiktornostima koje zbunjuju istražitelje.

“Nadzorne kamere su je snimile na kružnom toku kod Zvirovića, ali dio od te lokacije do mjesta na kojemu je pronađena je slabije pokriven kamerama i još uvijek je obavijen velom tajne. Pretraga terena, rijeke, kao o vještačenje njenog telefona još uvijek nisu dali informacije koje su istražitelji očekivali”, kazao je tužitelj za Klix.ba.

Dodaje i kako još nitko nije priveden, niti ispitan u statusu osumnjičenog te da policija najviše vremena trenutno provodi na tumačenju kazivanja svih onih građana koji su se javili na pozive da pomognu istrazi.

Tijelo Lane Bijedić pronašao je ribar prošle nedjelje oko 19 sati u rijeci Studenčici pored Ljubuškog. Lana je ovog ljeta boravila na kupalištu koje se nalazi samo stotinjak metara od mjesta na kojem je pronađena ubijena, iz čega je izveden zaključak da je poznavala područje.

Lana je u četvrtak ispraćena iz Mostara, a dan kasnije njeno tijelo je kremirano u Beogradu.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare