Published On: Uto, tra 23rd, 2013

Ubijeni bombaš iz Bostona bio umješan u trostruko ubojstvo?

Zločin od prije dvije godine opet je na meti istražitelja. Ustanovljeno je da je T. Carnajev bio blizak prijatelj jednog od trojice muškaraca koji su ubijeni nožem
 
Je li 26-godišnji Tamerlan Carnajev, jedan od dvojice čečenskih mladića odgovornih za bombaški napad u Bostonu, kojeg je policija tijekom privođenja ubila, umješan u trostruko ubojstvo iz 2011., pitanje je na koje danas pokušava odgovoriti američka policija. Nerazriješen zločin koji se prije dvije godine dogodio u predgrađu Bostona ponovo je na meti istražitelja, ovaj put jer je ustanovljeno da je Carnajev bio blizak prijatelj jednog od trojice muškaraca koji su ubijeni nožem, piše Reuters.

U vrijeme zločina istražiteljima se činilo kako su žrtve poznavale svog krvnika te da napadi nisu bili slučajnost. Nakon što je stranica Buzzfed.com nedavno izvijestila kako neki od Carnajevih bliskih suradnika sumnjaju u njegovu umiješanost u ta ubojstva, bostonski istražitelji pokušavaju provjeriti te navode i otkriti je li ubojica s maratona i ubojica iz stana u Walthamu. Da bi to moglo biti istina, sumnju budi činjenica da je jedna od žrtava bio Brendan Mess, Carnajev poznanik iz teretane kojeg je Čečen jednom prilikom vlasniku teretane predstavio kao najboljeg prijatelja.