Published On: Sri, srp 20th, 2016

UBIJEN PAVEL SHEREMET Poznati bjeloruski novinar bio žestoki kritičar Vladimira Putina

Poznati bjeloruski novinar i kritičar Vladimira Putina Pavel Sheremet ubijen je nakon što je vozilo u koje je ušao eksplodiralo. Sheremet je pokušao pokrenuti automobil, u vlasništvu njegovog poslodavca (novine Ukrainskaya Pravda), no pri pokretanju aktivirala se autobomba.

Ukrajinski državni tužitelj potvrdio je kako se radi o ubojstvu te kako je bomba montirana na automobil.

“Nema sumnje kako je eksplozija izazvana eksplozivnim uređajem koji je postavljen pod automobil. Radilo se ili o vremenski tempiranoj bombi, ili o bombi koja se aktivira na daljinu”, rekao je Anton Gerashchenko, ukrajinski parlamentarac i pomoćnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova za 112 Ukraine, javlja RT.

Do eksplozije je došlo u 7.45 sati, a vozilo je uništeno do neprepoznatljivosti.

Vozilo je pripadalo vlasnici i glavnoj urednici medija Ukrainskaya Pravda, Alyoni Prituli. Ona se nije nalazila u automobilu za vrijeme eksplozije.

Ukrajinski predsjednik Petro Poroshenko izrazio je sućut povodom napada te kazao kako je šokiran. Istaknuo je i da je osobno poznavao stradalog novinara../HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>