Published On: Ned, kol 29th, 2021

U Zagrebačku zračnu luku stiglo 19 izbjeglica iz Afganistana, tri obitelji s djecom i jedan samac

Sinoć je u zagrebačku zračnu luku stiglo 19 afganistanskih državljana koji su bili potpora EU delegaciji u Kabulu, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske.

Hrvatska se u znak europske solidarnosti odazvala pozivu Europske službe za vanjsko djelovanje (EEAS) i odlučila prihvatiti 20 osoba čiji su životi i sigurnost ugroženi dolaskom talibanskog režima.

U suradnji Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva unutarnjih poslova RH provedene su sve potrebne radnje te je sinoć na zagrebački aerodrom pristiglo 19 afganistanskih državljana, odnosno tri obitelji s djecom i jedan samac.

Radi se o osobama i članovima njihovih obitelji koji su bili potpora EU delegaciji u Kabulu, a prethodno su prošli sve potrebne sigurnosne provjere. Svi su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

Brigu o njima preuzeli su djelatnici MUP-ove Uprave za imigraciju, a s obzirom na to da se među njima nalazi deset maloljetnih osoba, bit će smješteni u smještajnom objektu za ranjive skupine MUP-a Hrvatske./HMS/

guest
nije obvezno
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x