Subota, 22 lipnja, 2024

U VEČERNJAKU, ŠTO PRIJE NIJE IŠLO: SDP tvrdi da spašava BiH

Must Read

SARAJEVO – Članica Predsjedništva SDP-a BiH Lidija Korać, koja je bila direktno uključena u izradu usuglašenog prijedloga SDP-a, HDZ-a BiH, HDZ-a 1990 i SBB-a o korekciji Ustava BiH, odnosno provedbi presude “Sejdić i Finci”, odlučno odbacuje kritike ovog dokumenta, piše danas Večernji list.

– Ako je provedba presude Velikog vijeća Europskog suda za ljudska prava u predmetu “Sejdić i Finci” i usaglašavanje Ustava BiH s Europskom konvencijom o ljudskim pravima i temeljnim slobodama korak unazad, kako se to zlonamjerno iz dnevnopolitičkih i politikantskih razloga pokušava predstaviti od SDA, u tom slučaju ti isti to mogu i tako nazvati. Iznad svega, mi u SDP-u posebno bismo cijenili kritičare ovog prijedloga da su sačinili prijedlog kojim se provodi odluka “Sejdić i Finci” i to predstavili kao rješenje koje ukida svaki oblik diskriminacije, uz uvjet da taj prijedlog oko sebe može okupiti potreban broj političkih stranaka, ističe Korać.

Dodaje da kada bi u SDP-u samostalno odlučivali, rješenje bi bio izbor jednog člana Predsjedništva, odnosno predsjednika BiH, a glasalo bi se na teritoriji cijele BiH.

– Nažalost, mi nemamo kapacitet da samostalno odlučujemo i zbog toga moramo tragati za kompromisima. U ovom konkretnom slučaju definitivno se radi o koraku naprijed. Radi se o rješenju kojim BiH deblokira put k europskim integracijama, o ukidanju diskriminatorskih odredbi iz Ustava BiH, a u konačnici se radi o uspostavi principa vladavine prava. Osporavanje principa vladavine prava, kao temeljnog principa svake demokratske države je apsurdno i ne zaslužuje bilo kakav komentar, smatra Korać.

bitno.ba
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -