Published On: Pet, srp 20th, 2012

Splićanin i Riječanin sudarili se iznad Livna

Dvije zračne jedrilice, kojima su upravljali hrvatski državljani, sudarile su se jučer istočno od Livna, nakon čega je jedan pilot uspješno prizemljio jedrilicu, a drugi je iskočio padobranom pa je njegova letjelica potpuno uništena pri udaru u brdo, izvijestila je danas hrvatska Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova.

Jedrilice su se sudarile oko 14 sati u zračnom prostoru BiH pet kilometara istočno od Livna, a tri sata poslije Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH obavijestila je hrvatske kolege o nesreći.

Istražitelji za zrakoplovne nesreće danas su se uputili na mjesto nesreće kako bi obavili očevid.

Tehničku istragu nesreće jedrilica provest će Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova u suradnji s bh. mjerodavnim tijelima, a završno će izvješće biti objavljeno na službenim internetskim stranicama agencije.

—-

Iz MUP-a Hercegbosasnke županije navode kako je do sudara došlo na međunarodnom natjecanju u zrakoplovnom jedriličarstvu “Livno adria cup 2012”. Iz MUP-a navode kako je jedan zrakoplov tijekom leta udario u drugi i srušio se pokraj Livna.

U četvrtak, 19. srpnja, u 15.15 sati Policijskoj upravi Livno dojavljeno je da se na lokalitetu Begovače kod Livna dogodila zrakoplovna nezgoda u kojoj su sudjelovale dvije letjelice, pri čemu je jedna letjelica srušena.

Jedan od sudionika spomenute nezgode Frano F. (35) iz Splita upravljajući letjelicom marke “diskus” nakon sudara iskočio je s padobranom iz letjelice i lakše je ozlijeđen, a letjelica se srušila na lokalitetu Orlovača kod Livna.

Drugi sudionik sudara Roman C. (43) iz Rijeke, koji je upravljao letjelicom marke “jantra standard“, uspio se prizemljiti na sportski aerodrom “Stipe Krišto” u Livnu. Prilikom prizemljenja on nije ozlijeđen, a na letjelici je počinjena manja materijalna šteta.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare