Subota, 13 travnja, 2024

U subotu šetnja za Vojvodinu

Must Read

U Novom Sadu će u subotu povodom 25 godina od završetka takozvane” jogurt revolucije” biti organizirana “Šetnja za Vojvodinu”. Organizatori poručuju da je ta revolucija bila čin nasilja koji je pokrajinu unazadio i obespravilo.

U pozivu za šetnju, organizatori, među kojima su članovi Vojvođanske partije, Vojvođanskog kluba, Saveza antifašista Vojvodine i Društva za istinu o NOB i JU, naveli su da tom akcijom žele prekinuti šutnju i zaustave “propadanje, pljačku, rasprodaju i ponižavanje pokrajine” .

 

 

Foto: Ilustracija

Antibirokratska ili “jogurt revolucija” događaj je kojim je 1988. godine srušeno rukovodstvo pokrajine Vojvodine, nakon masovnih prosvjeda u Novom Sadu, poslije čega su na rukovodeća mjesta postavljeni izabranici Slobodana Miloševića.

 

 

Organizatori su u šetnju pozvali sve građane, neovisno od toga “za koju su stranku glasovali, koje su vjere i nacije i kada su došli u Vojvodinu”, ali i političke stranke jer, kako se navodi, nije vrijeme za “partijske podjele, već za zajedničku akciju za zaštitu Vojvodine “.

 

“Vojvodine će biti onoliko koliko bude borbe za nju”, poručili su organizatori u pozivu.

“Šetnja za Vojvodinu” počeće u subotu u 12 sati na glavnom trgu u Novom Sadu. 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

GENERAL LJUBO ĆESIĆ ROJS Kako je pomogao 10.050 obitelji pripadnika HV i HVO kad su svi od nas digli ruke. Jedini pomogao obitelji generala...

General Ljubo Ćesić Rojs ima ogromne zasluge koje je stekao u ratu i u poraću. Svima nam je poznata...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -