Published On: Sri, srp 11th, 2012

U SREBRENICI JE BUČNO: Zvižde političarima i gađaju ih bocama

SREBRENICA – Ceremonija pogreba srebreničkih žrtava počela je zvižducima ministru vanjskih poslova BiH i predsjedniku SDP-a Zlatku Lagumdžiji, predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću, članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću te američkom veleposlaniku u BiH Patricku Moonu.

Upućivane su i ružne riječi, a agencija Anadolija piše kako je situacija bila krajnje neugodna i na ivici incidenta te da su ”strani novinari šokirani”.

Na meti kritika našao se i sam predsjednik Organizacijskog odbora i vršitelj dužnosti načelnika Srebrenice Ćamil Duraković, jer je, kako su kazali pojedini Srebreničani, dozvolio posjetu Potočarima svim dužnosnicima koji su to željeli.

Durakovića su gađali bocama, a on se verbalno sukobio s nekim nezadovoljnicima, a prema izvještajima iz Srebrenice, okupljeni su rekli kako ”ne žele slušati prazna obećanja političara te kako posljednji put domaćim i međunarodnim dužnosnicima, koji ih godinama lažu, dozvoljavaju da ulaze u prostore Memorijalnog centra”.

Srebreničke udruge tražile su da ne bude političkih govora, a čak su zahtijevale da se zabrani dolazak političarima.

Na ovogodišnjem pogrebu nazočni su zamjenik turskog premijera Bekir Bozdag, glavni rabin sinagoge u New Yorku Arthur Schneier, predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH Željko Komšić, predsjedatelj Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, hrvatski premijer Zoran Milanović, visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, specijalni predstavnik EU Peter Sorenssen i mnogi drugi dužnosnici.

Neki podaci govore kako se u Srebrenici okupilo oko 40 tisuća ljudi.

OPŠIRNIJE:
Srebrenica – Zaboravljeni grad koji je podijelio svijet

bitno.ba | R. I.
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare