ENTITET ZA KOJIM NITKO NEĆE PLAKATI: U slučaju da SDA blokira Osmorku u formiranju Vlade FBIH, veći BH entitet mogao bi se jednostavno raspasti. Je li to kraj ili početak neke nove BiH?

Ukoliko SDA uspije u svom naumu da blokira fomiranje vlade Federacije otvara se nevjerojatna šansa za ustavnu prekompoziciju BIH koju bi lukavi Schmidt morao znati iskoristiti u cilju uspostave funkcionalnije i centraliziranije BIH. Ideja je da Federacija BIH preraste nakon raspada u 10 federalnih jedinica. A Srpska u federalnom savezu s deset federalnih jedinica djeluje tek kao jedna od jedanaest. Potom bi išao pritisak na federalizaciju Srpske…

O čemu govorim?

Nitko nema pravo natjerati HDZ i stranke HNS-a da nakon svih izigranih i povučenih potpisa ovu stranku vraćaju u život. Sve da i SDA dokaže da ima većinu u Domu naroda HNS mora ostati principijelan i kazati da ih ne zanima vlast u FBIH sa SDA te neka SDA izvoli sama formirati vlast. Ona to naravno ne može učiniti. Jedini način na koji bi SDA mogao prisiliti HNS da uđe u vlast FBIH bilo bi usvajanje ustavnog izbornog zakona prije same uspostave Vlade FBIH te javna “sječa glave Komšiću” na Marindvoru. Figurativno rečeno.

No prije će SDA odreći se alqaedinih kadrova infiltriranih u svoje redove nego pristati Hrvatima vratiti ono što im je davno OHR oteo. Ne Bošnjaci! – ovo moramo naglasiti.

Vlada FBIH praktički bi , nakon eventualne SDA blokade Osmorke, bila treći put u tehničkom mandatu, što je posve protuustavno i ne dolikuje demokratskim društvima. Očekivati od novih kantonalnih većina, kojima Vlada FBIH služi kao support, da priznaju saziv vlade od pretrpošlih izbora nelogično je.

Rješenje je ili novi izbori ili nešto drugo. A tog drugog koliko se bojimo toliko to i priželjkujemo.

Govorimo o zajedničkoj deklaraciji federalnih kantona, njihovih parlamenata u kojima prenose ingerencije Vlade FBIH na državni nivo. Time bi entitet FBIH i formalno prestao postojati. A Vlada FBIH bila bi prošlost.

Prijenosom ovlasti na državnu razinu shvatilo bi se kao ekstremno prodržavno djelovanje a ne kao separatizam. Ovim činom znatno bi bila olakšala vertikala vlasti u BIH a uštede bi bile ogromne.

U Vijeću ministara bi se potom mogla dodati dva ili tri ministarstva koja ne postoje a koja su nužna, no ako pogledate ovlasti kantona, i ono što oni dijele s federalnom razinom, što bi naravno povukli u ovom slučaju na razinu kantna, čak i to je nepotrebno.

Vijeće ministara ostaje u istom sastavu, kantoni i njihova ministarstva surađuju s državnom vladom a BIH se praktički sastoji od federalnih jedinica različitog stupnja autonomije. Baš kao u Španjolskoj. S tim što ovlasti kantona postaju znatno ojačani jer federalne nadležnosti koje su kantoni dijelili s Vladom FBIH sada prelaze na nivo kantona.

Netko će reći da bi time nova Federalna BIH bila asimetrično uređena. Pa šta?

Malo ljudi uopće zna da je španjolski federalni sustav asimetričan. Španjolski monarh kada je dijelio ovlasti po regijama i federalnim jedinicama doslovce im je “na tanjuru” ponudio što žele uzeti. Neki su uzeli maksimalno (Katalonija) neki gotovo ništa (Kastiljci).

I država posve funkcionira.

U Madridu se država miješa najviše jer je ta oblast uzela najmanje autonomnih prava, u Barceloni se država miješa najmanje jer je Katalonija uzela najviše federalnih prava.

Ako bi se to dogodilo ovdje dobili bismo jako sličan asimetričan sustav federalno uređene države. Čak bi federalne jedinice imale daleko sličnije nadležnosti nego što je to u Španjolskoj.

BIH bi se tako sastojala od primjerice: Republike Srpske, Kneževine Paganske (ZHŽ), Kneževine Neretvanske (HNŽ), Banovine Posavske, Bihaćke Republike , Jajačke banovine (SBŽ) Republike Zapadnijeg Strani (HBK), Republike Vrhobsna (Sarajevo), Zeničke republike, Republike Tuzlanske itd.

Goražde bi bilo poklonjeno Palestincima i tamo bismo proglasili Palestinsku republiku iz soliradnosti prema tom narodu a i da napakostimo obitelji Fejzić.Neum bismo poklonili Izraelcima , zbog genocida nad Židovima u Drugom svjetskom ratu i taj dio bi bio suvereni dio države Izrael. Schmidt za njih može barem nešto učiniti u BIH kada već nisu ništa u Njemačkoj. Ujedno bi to mjesto s godinama počelo ličiti na nešto. A ne ovako. Da nas je stid kad prolazimo Dalmacijom. Ujedno bi smo Izraelu dali i Klek i rijeke, i jezera, sve što zatraže, samo da se tu naseljavaju. (cinizam naravno)

Svakako bi nakon ovakvih događanja OHR morao razmisliti o trajnoj zabrani rada SDA-u. Ako već ova stranke jeste prošla liše ispred Haaškog Tribunala, neka barem plati politički ceh.

Izbor članova Predsjedništva ostao bi isti kao i do sada, s tim što bi se uvelo pravilo da izabrani bošnjački član predsjedništva tijekom kampanje mora biti u stanju sam, bez policijske zaštite popiti kavu u najbošnjačkijem mjestu u državi, za koje popis pokaže da je takvo. Isto tako vrijedi i za hrvatskog člana. Morao bi dokazati da je u stanju popiti sam kavu u nekom mjestu s najvećim postotkom Hrvata u zemlji, bez policijske zaštite. Al ne da je ono srkne s nogu, nego baš da je merači. Ako to uradi stekao bi pravo na kandidaturu.

Isto pravilo ne bi vrijedilo za srpskog člana Predsjedništva. On bi morao prije izbora, bez policijske zaštite popiti kavu u najnesrpskijem mjestu u Srpskoj. Jer srpski član Predsjedništva predstavlja sve građane Srpske dok hrvatski predstavlja hrvatski narod nekadašnje Federacije dok bošnjački predstavlja bošnjački narod nekadašnje Federacije. Skupa predstavljaju sve građane nekadašnje Federacije.

Smatramo da bi se na ovaj način BIH približila svojim povijesnim unutarnjim organizacijama.

RS je tradicionalno antifašistički dio BIH. To je isti onaj dio koji se prvi digao na ustanak tijekom njemačke okupacije, ali i tijekom austrijske okupacije BIH. Ali i tijekom ustanka protiv Osmanlija.

Ostale republike koje smo naveli, u manje antifašističkom dijelu BIH također su povijesne ako ih pogledate.  Paganija se protezala preko Posušja do Rame. Kneževina Neretljanska isto tako. Sjeverne regije imale su bana. Humske regije imale su Vojvodu ili kneza.

Kvaka je što Zapad ovakvo rješenje neće prihvatiti jer ih ne zanima stabilna BIH bez nacionalnih trzavica.

No ključno pitanje je bi li ovo rješenje prihvatili i Srbi ili raspad Federacije iskoristili za otcjepljenje. Ključno pitanje je bi li srpska pristala biti tek jedna od 12 federalnih jedinica iz straha da će se već sutra naći pod pritiskom zapadnih sila za federalizacijom Srpske?

Netko mudar je davno napisao, (a mislim da sam to bio ja), da gašenja Srpske ne može biti bez prethodnog samogašenja Federacije. I to je scenarij kojeg se Srbi s pravom boje. Međutim moguć je i dogovor, da Srpska uz snažna jamstva svoje moćne i “zločeste” zaštitnice Rusije, pristane na ovaj scenarij.

ish l poskok.info