Utorak, 21 svibnja, 2024

U Sarajevu božićna jelka visoka deset metara

Must Read

Današnjim ukrašavanjem stabla novogodišnje jelke visoke deset metara, svjetlosnim kablovima i prigodnim dekorativnim elementima, ispred zgrade Predsjedništva BiH, radovi preduzeće “Park” na dekoriranju većih ulica i trgova na području Kantona Sarajevo povodom praznika ušli su u završnu fazu.
“Svi dekorativni svjetlosni elementi su montirani na sajle, stubove rasvjete, krošnje stabala, a veliki dio tih svjetlosnih elemenata već je priključen na elektromrežu i u noćnim satima rade, odnosno svijetle i na taj način upotpunjavaju prazničnu sliku u našem gradu”, kazala je Agenciji FENA Aldijana Hamza, stručna saradnica za informiranje KJKP “Park” d.o.o.Sarajevo.
Svjetlosne zavjese i prigodni svjetlosni elementi u obliku pahuljice, fenjera, zvijezde postavljeni su i ukrašavaju veće ulice i trgove u glavnom gradu BiH i to između ostalih: trg na Baščaršiji, ulice Ferhadija i Maršala Tita, Zmaja od Bosne i Džemala Bijedića, Lukavička cesta, trg na Dobrinji, Rustempašina ulica na Ilidži, Jošanička ulica u Vogošći.
Nekoliko desetina krošnji stabala, u prometnijim ulicama ukrašeno je i okićeno svjetlosnim zavjesama.
Radnici preduzeća “Park” dekorativne svjetlosne elemente postavili su i na stubove javne rasvjete na većim raskrsnicama od centra grada do Ilidže, odnosno duž ulica Maršala Tita, Zmaja od Bosne i Bulevar Meše Selimovića.
Preduzeće “Park” u ponudi ima i stabla novogodišnjih jelki visoka od jedan do pet metara, kao i dekorativnih materijala, tako da građani koji svoje domove žele ukrasiti jelkama mogu ih nabaviti u vrtnom centru “Flora” u Nedžarićima, kazala je Hamza.
Preduzeće “Park” će do vikenda završiti i isporuku oko 100 stabala jelki za katoličke vjerske objekte u Sarajevu.
Ovosezonsko dekorativno ruho ukrašavat će gradske ulice i trgove sve do 15. januara 2013. godine, a obaveza “Parka” je da ih nakon toga u roku od 15 do 20 dana isključi i demontira.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Francuska protiv saveznika, podržala sud u Haagu protiv Netanyahua

Francuska podržava Međunarodni kazneni sud (ICC) i ‘borbu protiv nekažnjivosti’, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova nakon što je...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -