Subota, 22 lipnja, 2024

U Rijadu je Kraljevska garda uhitila 11 prinčeva

Must Read

U Rijadu je Kraljevska garda uhitila 11 prinčeva. Prinčevi saudijskog režima su u kraljevskoj palači prosvjedovali protiv novog dekreta kralja Salmana bin Abdul Aziza Al-Sauda prema kojem članovi kraljevske obitelji sami moraju plaćati vlastite račune. Uskoro će prinčevi biti izvedeni pred sud.

Nakon antikorupcijskih uhićenja, kada je uhićeno 11 prinčeva, na desetke ministara i bogatih poduzetnika i blokirano 1200 bankovnih računa ljudi i tvrtki, ovo je drugi veliki val uhićenja saudijskih prinčeva.

Podsjetimo, početkom studenog 2017. je počela antikorupcijska kampanja i uhićeno je 11 prinčeva, dvojica su poginula u čudnim okolnostima, a prvi dan je uhićeno skoro 40 bivših i aktualnih visokih državnih dužnosnika i saudijskih poduzetnika. Optuženi su za pranje novca, mito, iznude i korištenja javnih ureda za osobnu korist. Među tada uhićenima je bio milijarder i nećak saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza Al-Sauda, princ Al-Waleed bin Talal.

Trenutno ima malo informacija o današnjem uhićenju. Saudijska policija je potvrdila da je uhitila 11 prinčeva zbog prosvjeda na kraljevskoj palači u Rijadu i odbijanja izlaska.

Kneževi su prosvjedovali zbog odluke saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza Al Sauda da vlada obustavi plaćanja računa za vodu i električnu energiju svojim prinčevima i njihov zahtjev da dobiju novčanu naknadu za egzekuciju jednog princa prošle godine koji je bio osuđen na smrt zbog ubojstva. Uhićeni će biti u zatvoru do suđenja.

Saudijski mediji prenose da je kraljev dekret dio reformi koje se provode u zemlji, prema kojima su svi građani jednaki, a isto se može reći da za uhićenja prinčeva i visokih dužnosnika prošle godine u najvećem slučaju korupcije u povijesti Saudijske Arabije.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Petković odgovorio što ne funkcionira u hrvatskoj igri

Isključiva krivca je na nama, ostali smo dužni navijačima, poručio je hrvatski napadač Bruno Petković na novinarskoj konferenciji u...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -