KRATKI VIDEO: “Ovo je Rusija 2017.”

Umjesto dugih analiza, na internetu je objavljen kratki video o tome što se dogodilo Rusiji tijekom 2017. Usprkos svim mračnim predviđanjima, zemlja izašla iz recesije, zabilježen je rast bruto domaćeg proizvoda, poljoprivredni sektor je nadmašio sva očekivanja. Video je posvećen glavnim dostignućima zemlje protekle godine.
Autori videozapisa objavljenog na YouTube kanalu “Ovo je Rusija” su sigurni da se Rusi imaju čime ponositi. Štoviše, 2017. se bila prekretnica za zemlju, napominje se u videu.

Ove godine, zemlja nije samo izašla iz recesije, nego je ušla u fazu stalnog rasta. Rekordna žetva je pretvorila Rusiju u svjetskog lidera u izvozu žitarica. Ove godine je zemlja zaradila više na poljoprivrednim proizvodima nego na prodaji oružja.

Istovremeno, autori napominju da se potražnja za ruskim oružjem u svijetu povećala nakon uspješne operacije ruske vojske protiv terorista u Siriji.

Zanimljivo, čak i ruska kinematografija također završava godinu s ogromnim postignućima. Prihodi od ruskih filmova ove godine su iznosili 12 milijardi rubalja. Ova i druga postignućima zemlje možete vidjeti u videu na You Tube kanalu “Ovo je Rusija”.